dimecres, 19 de març del 2014

Turull, Herrera i Junqueras o Rovira defensaran la consulta al Congrés el 8 d'abril

18/03/2014

REFERENDUM

Aquest vespre el PP ha arribat a un acord amb la resta de grups per avançar la data del debat


Albert Ribas



El president Artur Mas anunciant la data i pregunta de la consulta


El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, el cap de files d’ICV-EUiA, Joan Herrera i la portaveu parlamentària d’ERC, Marta Rovira, o el seu president, Oriol Junqueras, seran els encarregats d’anar a defensar la consulta al Congrés dels Diputats.

El Parlament té previst designar en el ple del 26 i 27 de març als tres diputats titulars i tres
suplents que acudiran al Congrés per defensar la petició del Parlament de la transferència, via l’article 150.2 de la Constitució, de la competència per convocar el referèndum.

Ha estat el mateix Jordi Turull qui ha confirmat que serà ell el representant de CiU a la delegació a la cambra baixa espanyola. Al seu torn, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha explicat que “amb tota seguretat” el representant ecosocialista serà Joan Herrera. Finalment, per part d’ERC, el portaveu adjunt, Oriol Amorós, ha afirmat que encara no han pres la decisió però ha deixat clar que serà algú del “màxim nivell”. Unes paraules que confirmen que el representant republicà serà Oriol Junqueras o Marta Rovira. La proposta d'avui de Ciutadans, que ha sol·licitat formar part de la comitiva, ha estat totalment descartada pels partits que formaran part de la delegació que viatjarà al Congrés.

El 8 d’abril

Precisament aquest vespre s’ha conegut la data per a la celebració d’aquest debat. Serà el proper 8 d’abril, just un mes abans de l’inici de la campanya de les eleccions europees i després que el PP i la resta de grups hagin decidit avançar el debat de la proposició de llei que el Parlament va aprovar el passat mes de gener.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/turull_herrera_i_junqueras_o_rovira_defensaran_la_consulta_al_congres_el_8_d_abril_99450.php