dimecres, 26 de març del 2014

L'ANC veu "irrellevant" la decisió del TC contra la sobirania de Catalunya

26/03/2014

DECLARACIÓ DE SOBIRANIA

L’Assemblea rebutja mitjançant cinc punts la resolució d’ahir contra la Declaració de Sobirania


Nerea Rodríguez




Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. Foto: EFE


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha considerat avui "irrellevants" les decisions del Tribunal Constitucional (TC) referents a la sobirania de Catalunya perquè, segons el seu parer, el poble català és un "subjecte polític i jurídic sobirà", i ha constatat una "involució democràtica" de l'Estat.

El comitè permanent de l'Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat en el qual a través de cinc punts rebutja la resolució d'ahir de l'alt tribunal espanyol, que va anul·lar per unanimitat la declaració aprovada al Parlament el gener del 2013 en l'apartat que definia Catalunya com un "subjecte jurídic i polític sobirà" i que va ser impugnada pel Govern espanyol, encara que va declarar constitucional la referència al "dret a decidir".

L'ANC entén que el poble català té la condició de "subjecte polític i jurídic sobirà" i, en aquest sentit, afegeix que les decisions del TC "sobre la nostra sobirania són irrellevants" i "no poden oposar-se" a aquesta condició. També aquesta entitat creu que la sobirania significa poder decidir "lliurement" el futur polític de Catalunya: "Catalunya no ha renunciat mai al seu dret a decidir. Ni abans ni ara. Per tant, la sentència del Tribunal Constitucional no canvia la situació", indica el comunicat de l'ANC.

En aquest sentit, l'ANC argumenta en un altre punt que la declaració de sobirania aprovada al Parlament, "legítim representant del poble català", va posar de manifest que Catalunya té dret a decidir el seu futur polític "democràticament i en llibertat", per la qual cosa la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre és un "objectiu fonamental i irrenunciable".

D'altra banda, l'ANC afirma que el pronunciament de l'alt tribunal davant una declaració política "trenca" el principi de separació de poders i "confirma la preocupant involució democràtica de l'Estat espanyol". Finalment, aquesta entitat conclou que per "salvaguardar" els drets del poble català "necessitem viure en un Estat català sobirà com més aviat millor".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/l_anc_veu_irrellevant_la_decisio_del_tc_contra_la_sobirania_de_catalunya_99616.php