dilluns, 10 de març del 2014

La CUP decideix no concórrer a les eleccions europees

Diumenge, 9 de març de 2014 13:15 h

Ho ha decidit avui diumenge 9 de març de 2014 en un Consell Polític celebrat a Cervera.


Després de diverses setmanes de debat intern i de consultar-ho amb el moviment popular del país a través d'un cinquantena d'assemblees obertes, finalment avui la Candidatura d'Unitat Popular ha decidit no concórrer a les eleccions europees del proper 25 de maig. La decisió s'ha pres al Consell Polític de la CUP, que és el màxim òrgan de deliberació i decisió política entre Assemblees Nacionals i que està compost per representants de cadascuna de les Territorials de la formació. 


Imatge de l'Assemblea de la CUP avui a Cervera
Beneficia algun partit en particular la decisió? ERC o Esquerra abertzale

La decisió de no concórrer a aquestes eleccions europees respon al fet que la CUP no ha observat una demanda específica per part de la majoria de l'esquerra independentista ni dels moviments populars a l'hora de intervenir en el Parlament Europeu. La Unió Europea és un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació del interessos del capital i dels estats. Davant el cada vegada major descrèdit de la Unió Europea i davant la manca d'una agenda política concreta per part del moviment popular a aportar a les institucions europees, a diferència d'altres moviments d'alliberament d'altres nacions de l'estat, la CUP ha decidit en aquesta ocasió no acudir a aquesta comtessa electoral per denunciar aquest sistema opac i antidemocràtic.

Seguir treballant el debat polític de base


En els propers mesos, la CUP seguirà prioritzant el treball polític basat en l'impuls d'iniciatives populars àmplies orientades a reforçar el projecte de la unitat popular. Avui aquest treball polític és prioritari per la CUP. Més enllà d'haver decidit la no presentació d'una candidatura electoral a les properes eleccions europees, la CUP acabarà de perfilar properament el paper que la formació pot tenir en el context de la campanya.