dilluns, 10 de març del 2014

Demà SÚMATE es presenta a Madrid

Diumenge, 9 de març de 2014 13:45 h

“Escucha España. Las razones de muchos catalanes para querer votar su futuro”aquest és el missatge que volen explicar, caldrà veure quants volen escoltar


Els orígens o les diferències en les sensibilitats polítiques són un actiu i en cap cas han de ser un motiu de fractura, com tampoc la llengua, la cultura o els orígens, aquest és el missatge que Súmate vol traslladar a Espanya. Demà dilluns el Club d’amics de la Unesco de Madrid acollirà el primer acte de Súmate fora de Catalunya i el presentarà Ramón Cotarelo, catedràtic de ciència política la Uned i escriptor madrileny, que es declara nacionalista espanyol defensor del dret a decidir dels catalans i de la independència de Catalunya. En l'esdeveniment participaran 5 membres de l‘entitat  de diferents orígens i  procedències polítiques molt diverses -UPyD , PP i PSC – PSOE-,  per expressar el seu testimoni personal que demostra que en democràcia no hi  ha fractura. 






Nacionalista espanyol i a favor de la independència de Catalunya, és possible

 Cotarelo afirmava fa un any que els nacionalistes espanyols -que sovint es declaren no nacionalistes perquè tenen un estat-, poden ser-ho de forma bèstia com la dreta actual del PP o d’esquerres que busquen formules, com la del federalisme, per tranquil·litzar  la seva consciència per si els cau la responsabilitat que Espanya es trenqui per culpa seva, un pecat original que no poden suportar i augurava que la consulta serà legal o no legal en funció del que la barbàrie regnant li deixi ser.