dilluns, 10 de març del 2014

ERC guanya en intenció directe de vot a totes les eleccions

Diumenge, 9 de març de 2014 12:30 h

Segons l’enquesta d' El Periódico els republicans guanyen les eleccions catalanes, espanyoles i europees i mantenen una fidelitat de vot per damunt del 80%


Malgrat que el president Mas es recupera i un cop cuinades les enquestes guanya en repartiment d’escons a les eleccions catalanes i espanyoles, la veritat sigui dita el resultat dels republicans és espectacular, i amb bona part dels escenaris favorables a augmentar el vot república. Dels 21 escons actuals a 34/35 segons l’enquesta d’unes eleccions catalanes, de 3 escons ara a Madrid a 10/11 a les properes eleccions espanyoles, a pocs vots de superar CiU i ja deixant el PSC molt enrere i amb possibilitats de guanyar unes eleccions europees a Catalunya, un escenari que cap república podria somiar tant sols fa unes mesos. 








Mas es recupera si dona credibilitat al procés, declaracions de Duran i Lleida o el conseller Vila ensorren CiU

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi del GESOP sobre la política catalana, al president Mas i el seu partit els desgasta les declaracions ambigües i contraries al procés, li fan perdre credibilitat, cada cop que suposat mitjans de comunicació amics, com 8TV,  ressalten el paper de Duran i Lleida o de membres de la coalició en favor de la tercera via, CiU per pistonada.

Herrera i Duran sense motius pel #SíNo, o #NoNo o #SíSí, o amb Catalunya o amb Espanya


Cada cop es fa més evident que l’ambigüitat dels líder d’UDC i d’ICV és un risc per tot el procés, la seva defensa d’una tercera via és aprofitada pel nacionalisme espanyol per carregar contra el procés i debilitar-lo. Aquesta és la realitat i tant Herrera com Duran han de reflexionar,  la seva actitud avui va contra els interessos de Catalunya, avui ja no té sentit la doble pregunta quant resulta que a Espanya ningú vol la tercera via. No podem regalar als dirigents espanyols una part del procés.

Vot directe eleccions catalanes: ERC (19,9%), CiU (16,1%), C's (7,5%), ICV (7%), PSC (6,6%)

Vot directe eleccions europees:  ERC (15%), CiU (10,8%), PSC (10,8%)

Vot directe eleccions espanyoles:  ERC (16%), CiU (12,1%)