dimecres, 19 de març del 2014

"Guardiola lluita per la secessió", explica 'Die Welt'

19/03/2014

REFERENDUM

El diari alemany relata el suport que l'entrenador del Bayern de Munic dóna al procés sobiranista


Lluís Bou








El diari alemany 'Die Welt' explica avui el suport que l'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, dóna al procés sobiranista de Catalunya. En un reportatge que titula, "Guardiola lluita per la secessió de Catalunya" el rotatiu explica que l'entrenador ha participat en un vídeo de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en diversos idiomes, en el qual s'explica la reivindicació a favor d'una consulta sobre la independència.

El rotatiu detalla que l'ANC és "una iniciativa catalana popular" i explica que Guardiola en forma
part i és l'encarregat d'explicar el procés en alemany. Al vídeo també hi apareixen des de l'exconsellera socialista Montserrat Tura, a Lluís Llach, passant per Dyango i Albert Sánchez Piñol, entre d'altres.

Segons 'Die Welt', a Catalunya el moviment independentista té les arrels no només en factors lingüístics i cultural sinó també en econòmics. "Catalunya és una de les regions econòmicament més fortes d'Espanya. Aproximadament una cinquena part del producte interior brut del país és generat pels 7,5 milions de catalans. Alhora, la regió es va beneficiar poc dels serveis financers del govern central a Madrid", apunta en relació als crèdits del Fons de Liquiditat.

El diari explica que Guardiola ja va enviar un missatge des de Nova York, on llavors residia, als participants de la gran manifestació independentista de la diada del 2012. Després de repassar les altres reivindicacions nacionals que hi ha en aquests moments a Europa, 'Die Welt' destaca l'ascendència que té Guardiola entre els catalans i no descarta que tingui algun paper en la sobirania. Fins que això no arribi, "intentarà aconseguir amb el Bayern els èxits que ja va aconseguir amb el FC. Barcelona". "Ja hi està encaminat", sense amagar un punt d'admiració cap a l'entrenador.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/_guardiola_lluita_per_la_secessio_explica_die_welt_99460.php