dimecres, 19 de març del 2014

Forcadell: "Som en el punt de mira, i temo que l'ANC pugui ser il·legalitzada"

19/03/2014

REFERENDUM

La presidenta de l’ANC es mostra contundent: "No veiem una possibilitat de continuar vivint com a catalans dins de l’Estat espanyol, perquè ens han fet fora. No hi ha solució per nosaltres, o desapareixem o tenim un Estat"


Nerea Rodríguez




La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell



La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha respost avui als atacs dels darrers dies contra l’ANC provinents de mitjans i polítics espanyolistes. En aquest sentit, Forcadell ha reconegut que “som en el punt de mira i temo que l'ANC pugui ser il·legalitzada perquè l'Estat espanyol utilitzarà totes les seves armes en contra del procés, i l’Assemblea forma part d’aquest procés”, però ha argumentat que “rots els escenaris que contemplem en el full de ruta són democràtics i pacífics”.

En una entrevista al programa ‘Els Matins’, i preguntada per la periodista Lídia Heredia, Forcadell ha
deixat clar, però, que "per ara no tenim constància que s'hagi demanat al ministeri de Justícia que s’investigui a l’ANC perquè sigui il·legalitzada", tal i com va revelar ahir l'exdirector de 'La Vanduardia', José Antich. Alhora ha advertit que “nosaltres no pretenem controlar res. El que proposen del control de les infraestructures per part de la Generalitat ha de ser després de la consulta, perquè un país controla les seves infraestructures”. En relació a la dura editorial d’avui del diari ‘El País’, Forcadell ha assegurat: “És mentida”, i ha afegit: “Les persones que ens critiquen o no s’han llegit el full de ruta o l’han tergiversat”.

El full de ruta proposat per l’Assemblea, i que encara s’ha d’aprovar, preveu quatre escenaris: una consulta tolerada; una consulta amb oposició total de l’Estat espanyol; que no es fa la consulta perquè el Govern català considera que el moment social i polític no ho permet i porta a unes eleccions; i que no es fa la consulta perquè la Generalitat ha estat intervinguda. Sobre la possibilitat de celebrar eleccions, Forcadell ha opinat que “s’haurien de celebrar el més aviat possible”.

En aquesta línia, ha continuat: “Quan se sàpiga que no es pot celebrar la consulta s’han de convocar eleccions. Podrien ser el 9 de novembre. No volem unes eleccions al 2016, s’han de fer el més aviat quan se sàpiga que és impossible fer la consulta”. Sobre el proper 11 de setembre, la presidenta de l’ANC no ha volgut revelar res, només s’ha limitat a dir que: “Hem de tornar a demostrar al món que volem ser un nou Estat. Han de veure que continuem en la nostra voluntat de ser un Estat. L’11 de setembre ha de servir per tal que puguem votar el 9 de novembre”.

Finalment, la presidenta de l’ANC ha valorat el resultat del darrer sondeig del CEO que revela que el 87% dels catalans acatarien el resultat de la consulta, sigui quin sigui: “Això demostra que en aquest país no hi ha fractura social. L’independentisme i el sobiranisme no generen fractura, perquè la majoria de la gent vol votar i decidir”. I ha conclòs: “No veiem una possibilitat de continuar vivint com a catalans dins de l’Estat espanyol, perquè ens han fet fora. No hi ha solució per nosaltres, o desapareixem o tenim un Estat”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/forcadell_som_en_el_punt_de_mira_i_l_estat_espanyol_utilitzara_totes_les_seves_armes_en_con_99456.php