dilluns, 3 de març del 2014

Escarn a un polític ucraïnès amic de Ianukòvitx resident a Empuriabrava

Diumenge  02.03.2014  18:22

Ucraïnesos residents a Catalunya viatgen en caravana de Barcelona a casa seva





Foto: @martagi2



Una caravana de trenta cotxes han anat de Barcelona a Empuriabrava aquest migdia per anar fins a la casa d’un polític milionari ucraïnès que viu en aquesta població. Hi han arribat amb amb banderes ucraïneses i pancartes en contra de Ianukòvitx. Segons Catalunya Ràdio, aquest politic és un amic íntim del president derrocat Víctor Ianukòvitx i és diputat del Partit de les Regions. Els manifestants, un centenar, s'ha plantat davant de casa seva.

Els ucraïnesos que viuen aquí estan molt preocupats pel tomb que han fet els esdeveniments al seu país. Volodimir Petruixtxak, president de l'Associació d'Ucraïnesos a Catalunya, ha explicat que els ucraïnesos que viuen a l'estranger ‘estan molt preocupats, més que preocupats, perquè veient el que passava als carrers d'Ucraïna quan els franctiradors atacaven la gent, podem imaginar el que podria passar quan comenci la guerra.’


Ucraïna demana ajuda i acusa Moscou de declarar-li la guerra

BBC: Ukraine calls full army mobilisation
CNN: 'This is a red alert,' says Ukraine leader
New York Times: Crisis in Ukraine Ukraine Puts Troops on High Alert
Russia Today: 675,000 Ukrainians pour into Russia as ‘humanitarian crisis’ looms

Informe sobre Crimea i el conflicte que s'hi viu, amb deu preguntes i respostes: La crisi de Crimea és el retorn de la guerra freda?
 
Vegeu tambéaquest altre informe sobre la situació a Ucraïna, amb deu preguntes i respostes, a més d'aquesta anàlisi en vídeo de Vicent Partal:

La protesta a Ucraïna s'estén i el govern amenaça amb l'estat d'emergència from VilaWeb on Vimeo.






http://www.vilaweb.cat/noticia/4176553/20140302/escarn-politic-ucraines-amic-ianukovitx-resident-empuriabrava.html