divendres, 7 de març del 2014

ERC insta el Govern a no negociar cap nou model de finançament

El diputat Pere Aragonès assegura que "el poble de Catalunya ja no demana això", sinó que vol la independència


| Actualitzat el 07/03/2014 a les 19:30h



El diputat d'ERC Pere Aragonès, a la seu nacional d'ERC Foto: ACN


ERC no vol que el Govern mantingui una actitud proactiva en la negociació del nou model de finançament. Els republicans insten el Govern i la resta de partits catalans a no caure en la "cerimònia de la confusió" orquestrada per l'Estat entorn d'aquesta qüestió i a centrar-se en la principal demanda de la ciutadania: la consulta. L'única negociació econòmica a encetar amb el govern espanyol és la de la independència. "L'únic a negociar és la partició d'actius i passius després del referèndum, un cop guanyi el 'sí' a la independència com així esperem", ha opinat aquest divendres el diputat Pere Aragonès. "El poble de Catalunya ja no demana això", ha explicat Aragonès entorn del sistema de finançament.

"El que demanem és que els partits polítics catalans no caiguin en la trampa que està parant el govern espanyol, que consisteix en tornar a entrar en un greuge entre territoris al voltant del sistema de finançament", ha insistit. Segons Aragonès, el Govern i la resta de forces polítiques del Principat han de desmarcar-se d'aquesta negociació i centrar-se en la convocatòria de la consulta.

Aragonès no ha valorat al detall l'informe elaborat per la Generalitat que determina que el finançament de Catalunya ha empitjorat en els darrers tres anys. "Tots els models de finançament han seguit el mateix esquema: el primer any funcionen relativament bé, però al cap d'un exercici el govern espanyol ja l'incompleix", ha recordat. "El que no hauria de fer el Govern és liderar aquesta negociació com ha fet altres vegades", ha insistit.