divendres, 7 de març del 2014

SI decidirà en referèndum la participació a les europees

Els militants votaran el 15 o el 22 de març si concorren amb EH Bildu, van en solitari o renuncien a presentar candidatura


, Barcelona | Actualitzat el 07/03/2014 a les 10:30h



Acte conjunt de Solidaritat i Bildu a l'Ateneu Barcelonès el juliol de 2011


Solidaritat Catalana per la Independència i la CUP encara no han decidit si concorreran o no a les eleccions europees del proper 25 de maig. Les dues formacions independentistes negocien en paral·lel amb EH Bildu, que el novembre passat va traslladar-los, també a ERC, una proposta de programa electoral pel reconeixement del dret a decidir i la transformació social. A hores d'ara, però, sembla difícil que SI i la CUP siguin compatibles en una mateixa candidatura, i amb tota probabilitat serà l'esquerra abertzale qui acabarà decantant la negociació d'un cantó o l'altre. 
Si diumenge la CUP decidirà si finalment en un consell polític es presenta a les eleccions europees o no, després d'un debat a tot el territori en reunions obertes en què també hi han participat altres agents de l'esquerra independentista, Solidaritat ha decidit consultar-ho en referèndum. Nació Digital ha pogut saber que “l'Executiva Nacional de SI posa en marxa els mecanismes interns democràtics perquè la militància decideixi en un referèndum intern la nostra participació a les eleccions europees”. 
El referèndum es convocarà “el 15 de març o el 22 de març”, i els detalls organitzatius es concretaran a l'executiva que el partit celebrarà dilluns 10 de març. En tot cas, la militància trobarà tres opcions possibles: La proposta d'EHBildu de participar a la coalició àmplia de partits d’Euskal Herria, Galícia, Països Catalans i resta de l’Estat, la participació de SI a les eleccions amb candidatura pròpia, o bé no concórrer a les eleccions europees.