diumenge, 2 de març del 2014

El TC es prepara per anul·lar la declaració de sobirania abans de Setmana Santa

02/03/2014

REFERENDUM

L’arribada d’un nou magistrat provocarà que n'hi hagin 7 de favorables a tombar la decisió del Parlament


Albert Ribas



La seu del Tribunal 'Constitucional'
 El Tribunal Constitucional anul·larà amb tota probabilitat la declaració de sobirania del Parlament aprovada el passat 23 de gener abans de Setmana Santa, segons informa La Vanguardia. La seva vicepresidenta del TC, Adela Asúa, té encarrilat un esborrany de la sentència que pot obtenir el suport d’una majoria àmplia.




Tot i que Asúa forma part de la minoria dels cinc magistrats que van considerar que la declaració sobiranista és un simple acte polític sense efectes jurídics, els sis magistrats que aposten per l’anul·lació passaran a ser set properament quan es cobreixi la plaça que va quedar vacant per la mort de Francisco Hernando, que pertanyia al bloc conservador.


En les darreres setmanes el PP ha impulsat intensament l’agilització dels tràmits per nomenar al nou magistrat. Els següent pas serà la reunió de la Comissió de Nomenaments del Senat, el proper dimarts, que és l’encarregada d’escoltar als candidats. Una vegada analitzada la idoneïtat dels tres candidats proposats pels parlaments autonòmics, el ple de la Cambra Alta sotmetrà la qüestió a votació el proper dia 12 i posteriorment el nou magistrat ja podrà prendre possessió del seu càrrec. Així doncs, a finals de març l’alt tribunal ja tindrà els seus 12 membres

El seu president, Francisco Pérez de los Cobos, ja ha deixat clara la seva determinació que la sentència es dicti el més ràpid possible. Si la vicepresidenta Asúa no presenta un esborrany que vagi en la línia de la majoria existent en el ple –és a dir, favorable al recurs del govern espanyol- és probable que es proposi la seva substitució per un altre ponent.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/el_tc_es_prepara_per_anul_lar_la_declaracio_de_sobirania_abans_de_setmana_santa_99091.php