dimarts, 11 de març del 2014

El Parlament planta cara al Tribunal Constitucional

11/03/2014

REFERENDUM

El legislatiu català es planteja recusar diversos membres de l'Alt Tribunal per les seves declaracions anticatalanistes


Lluís Bou


La presidenta del Parlament, Núria De Gispert
El Parlament català ha decidit plantar cara al Tribunal Constitucional, en el moment que està dirimint sobre la declaració de sobirania que va aprovar el legislatiu. La mesa de la cambra ha aprovat avui per majoria recusar entre 3 i 4 dels seus magistrats per "animadversió" contra Catalunya. Els magistrats clarament en qüestió són Pedro González-Trevijano i Enrique López, així com el president de l'organisme, Francisco Pérez de los Cobos.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha argumentat que tenen la impressió que "hi pot haver un grup de magistrats que tenien una relació constant de treball i afinitat ideològica" al PP, i que van ser enviats al Constitucional "per tenir una majoria en tots aquells aspectes que representen un problema respecte a Catalunya".

El Parlament considera que diversos magistrats del TC tenen relació amb la FAES, la fundació del PP presidida per José María Aznar. Aquests magistrats haurien fet declaracions o articles de to anticatalanista, amb la qual cosa el legislatiu català interpreta que no estan capacitats per valorar la declaració de sobirania.

Els serveis jurídics del Parlament estan avaluant els arguments de la recusació.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/el_parlament_planta_cara_al_tribunal_constitucional_99288.php