dimecres, 5 de març del 2014

El 'Financial' pica el crostó a Espanya pel procés de pau a Euskadi

05/03/2014

TERRORISME

El cap negociador per a la pau a Irlanda del Nord retreu a Mariano Rajoy la seva manca de cooperació


Lluís Goñalons



Article del rotatiu 'Financial Times'


Rajoy
El diari britànic Financial Times es fa ressò avui d'un article de Jonathan Powell, el cap negociador per a la Gran Bretanya del procés de pau a Irlanda del Nord (1997-2007). A l'article, Powell pica el crostó a l'executiu espanyol. El britànic critica la postura immobilista del govern de Mariano Rajoy. Indica que cap banda terrorista s'ha dissolt sense la cooperació dels executius.





"El govern espanyol exigeix ​​que Eta es dissolgui i desaparegui. Però no és tan fàcil per a un grup armat que va deixar l'activitat sense la cooperació del govern. Eta té encara grans quantitats d'explosius amagats. També té alguna cosa potencialment més perillosa: desenes de militants clandestins que saben com construir els cotxes bomba i utilitzar detonadors sofisticats i fusibles de control remot", ha recordat Powell assenyalant-ne els principals riscos.

Si bé és conscient que el desmantellament d'armes terroristes és un tema delicat, creu que és l'única via per desintegrar la banda. Insta a cloure amb celeritat el conflicte per assolir el procés de pau a Euskadi. El cap negociador per a la Gran Bretanya recorda que estem assistint a la fi de l'últim conflicte armat terrorista d'Europa.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/powell_pica_el_crosto_a_rajoy_pel_desarmament_d_eta_99160.php