dimecres, 5 de març del 2014

Rahola: "La policia està posant en el punt de mira empresaris sols per tenir simpaties catalanistes?"

05/03/2014

La periodista es pregunta: "Finançar un mosaic de senyeres i blaugrana seria l’excusa per a una investigació policial?"


Nerea Rodríguez




Pilar Rahola
El diari digital ‘Elconfidencial.com’ va publicar ahir que una directiva del Barça estaria sota la lupa de la policia espanyola. L’empresa de Susana Monje hauria finançat les 98.000 cartolines del Camp Nou utilitzades per completar un mosaic gegant amb els colors de la senyera i la paraula Barça. Però el diari, ho argumentava assenyalant: “Fins aleshores, la primogènita dels Monje havia passat desapercebuda, però aquella operació la va col·locar en el punt de mira de la Policia”. És en referència a aquest fet que la periodista Pilar Rahola es pregunta: “Què? Llegim el que estem llegint? És a dir, si la informació és correcta, la policia estaria posant en el seu ‘punt de mira’ determinats empresaris només perquè tenen simpaties catalanistes?


I continua preguntant, en un article publicat a ‘La Vanguardia’, “finançar un mosaic de senyeres i blaugrana seria motiu de sospita i l’excusa per a una investigació policial? I això estaria passant en un Estat de dret?” I etizba: “Perquè si aquest és el mètode, caldria preguntar si el Barça té problemes legals perquè va cedir l’estadi al Concert per la llibertat”. Alhora, Rahola assenyala que “les preguntes són pertinents no només per la informació referida, sinó perquè estan passant massa coses estranyes vinculades a la policia”.

En aquest sentit, fa referència a l’informe fals de la UDEF contra Artur Mas i la família Pujol publicat pel diari ‘El Mundo’ en plena campanya electoral catalana, i assegura que “és difícil imaginar a qualsevol país homòleg que pugui sorgir d’Interior un informe fals que intenti dinamitar la campanya electoral del principal líder polític, i no passi res de res”. A més, afegeix: “Però si tot plegat no fos poc, acabem de viure un altre escàndol de notable dimensió: el presumpte ús de les fotos de DNI d’una trentena de jutges, retratats a doble pàgina al diari previsible, pel sol fet d’haver firmat un informe segons el qual, llei en mà, es pot fer una consulta a Catalunya”.

Segons Rahola, “en aquest cas, l’escàndol és doble: d’una banda, l’intent brutal de criminalitzar uns jutges l’única maldat dels quals ha estat interpretar les lleis de manera diferent del pensament únic oficial. Però el que és realment brutal és que s’hagin publicat les seves fotos i aquestes sorgeixin dels seus carnets d’identitat”. I torna a preguntar-se: “D’on han sortit? Més específic encara, d’on poden sortir, sinó de la policia, segons sospita dels mateixos jutges?”

Finalment, conclou: “I anem sumant en un gerundi que és tot un predicat: empresàries investigades per finançar senyeres, candidats falsament atacats enmig d’unes eleccions, i ara jutges assenyalats públicament amb les seves fotos de carnet als diaris. Buf!, això comença a ser molt fosc…



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/rahola_la_policia_esta_posant_en_el_seu_punt_de_mira_empresaris_nomes_per_tenir_simpaties_catalani_99155.php