dilluns, 17 de març del 2014

CiU es defensa de les conseqüències de la portada d’El Periódico

Dilluns, 17 de març de 2014 14:10 h

El PP aprofita la declaració del president de no descartar la DUI per pujar el to contra Mas i ICV per posar en dubte que l’objectiu prioritari de Mas sigui la consulta


El president Mas assegurava en el debat amb 10 ciutadans a El Periódico, que la DUI “no és el millor marc, ni l’hem d’anar a buscar però no l’hem de descartar perquè ens faria prendre força”. Aquesta consideració ha despertat les ires de l’unionisme i ha estat aprofitat pericv per carregar contra el president. Trias avui criticava les formes "cridaneres i provocadores" de Sánchez-Camacho i negava que la DUI s'hagi tractat en les reunions de CiU, tot remarcant que l'objectiu "total i absolut" de CiU és la consulta legal, al marge que després hi hagi "matisos" en declaracions públiques de Mas o d'altres dirigents. El dirigent de CDC Lluís Coromines a Catalunya Ràdio apuntava en el mateix sentit. 


Portada el Periódico




CiU rebutja de nou les comparacions entre el procés català i el de Crimea

Avui Camacho acusava el president de voler portar Catalunya pel camí de Crimea. Per Trias "aquesta manera cridanera i provocadora no és la manera d'avançar cap a buscar acords per fer l'exercici democràtic del dret a decidir", destacava Trias en roda de premsa un cop acabada la reunió de la Comissió Executiu Nacional de la Federació de CiU, mentre ha tornat a rebutjar les comparacions entre el procés català i el de Crimea, i ha negat que la Declaració Unilateral s'hagi tractat en les reunions de CiU, perquè l'objectiu, ha dit, és la consulta.

Obsessió del PP


Trias ha reivindicat que el procés català es caracteritza per la pau i per la democràcia, i per tant no es pot comparar amb el de Crimea. "No té res a veure, i això ho sap tothom, només cal veure les imatges per adonar-se que això no va per aquesta camí", ha indicat. En aquest sentit, ha lamentat que les declaracions de Sánchez-Camacho són "la cançó de tots els dies", perquè des del PP estan "una mica obsessionats".

ICV  aprofita per posar en dubte que l’objectiu del president Mas sigui la consulta

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, no ha vist amb bons ulls que, segons ella, el president de la Generalitat, Artur Mas, ja estigui parlant de plans alternatius a la consulta i de la DUI. L'ecosocialista ha considerat aquest dilluns que les declaracions de Mas apunten a que el president "dóna la consulta per perduda", i això no és una bona estratègia. Camats ha assegurat que "no s'entén" que Mas opti per assumir "que la consulta no es farà.