dilluns, 17 de març del 2014

CE : La justícia espanyola no existeix

Dilluns, 17 de març de 2014 15:55 h

Percebuda com una de les menys independents de la UE. Segons la CE, Espanya és un dels països de la UE amb més casos pendents de resoldre


Brussel·les (ACN).- Els empresaris espanyols no confien gaire en la justícia de l'Estat. Segons una enquesta de la CE, Espanya ocupa una de les últimes posicions en el rànquing de percepció d'independència de la justícia. Ocupa el lloc 22 (dels 28 estats membres) i està al nivell de països com Lituània, Eslovènia o Grècia. L'executiu comunitari també destaca que Espanya és un dels països de la UE amb més casos civils i comercials pendents de resoldre. També està a la cua en nombre de jutges i de pressupost destinat a la justícia. 





Sense justícia, no tenim democràcia

La justícia espanyola és una de les menys independents de tota la Unió Europea. Almenys aquesta és la percepció dels empresaris espanyols. Segons una enquesta de la Comissió Europea, Espanya ocupa la posició 22 (dels 28 estats membres) en el rànquing de percepció d'independència de la justícia. La sensació de les empreses ha empitjorat respecte l'any anterior, i ara està a l'alçada de països com Lituània, Eslovènia o Grècia. Encapçalen el rànquing Finlàndia i Irlanda, i el tanquen Bulgària i Eslovàquia.

L'estudi de la Comissió Europea també suspèn Espanya en el pressupost que destina als tribunals. El 2010 les autoritats espanyoles dedicaven uns 90 euros per habitant i el 2012 només 25. Pel que fa al personal, destaca com un dels països amb menys jutges (una desena per cada 100.000 habitants) però amb més advocats (uns 300 per cada 100.000 habitants).

La justícia a Espanya és eterna



Brussel·les situa Espanya en la part mitja de la classificació pel que fa a la durada dels processos judicials (vora 1 any de mitjana), però la relega a la part baixa de la classificació de països comunitaris que té més casos civils i comercials pendents de resoldre. Els jutjats espanyols tenen pendents de resoldre 3 casos per cada 10.000 habitants i ocupen el lloc 17 d'una llista de 22 estats europeus. Només tenen al darrere Eslovàquia, Portugal, Grècia, Croàcia i Itàlia.

“Aplaçar la justícia equival a denegar-la”

Per la comissària de Justícia de la UE, Vivianne Redding, "aplaçar la justícia equival a denegar-la". Redding creu que "un sistema de justícia independent i que funcioni correctament és essencial per guanyar-se la confiança dels ciutadans i dels inversors, i indispensable per generar confiança mútua en l'espai europeu de la justícia".


http://directe.cat/339780