dilluns, 24 de març del 2014

Carod: "Després del 9-N, cal un govern de concentració"

24/03/2014

REFERENDUM

L'exvicepresident remarca que Catalunya ha fet en un segle quatre Estatuts, i cap d'ells ha estat acceptat per Espanya


Lluís Bou




L'exlíder d'ERC Josep Lluís Carod




L'exvicepresident i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha advocat avui per formar un govern de "concentració nacional" després de la consulta sobiranista del 9 de novembre, i ha advertit que el govern espanyol "s'equivocarà" si posa impediments a la seva celebració.
En declaracions al canal 8TV i després de recordar que, "en un segle, Catalunya ha fet quatre Estatuts d'autonomia i cap d'ells ha estat acceptat", Carod-Rovira ha llançat un avís a l'executiu de Mariano Rajoy: "Crec que el 9N el Govern espanyol s'equivocarà si posa impediments per fer la consulta".
L'expresident d'ERC, que ha reconegut que va ser una "gosadia política" quan fa set anys va defensar una consulta sobiranista per al 2014, coincidint amb el tricentenari, ha opinat que després de la celebració del referèndum el novembre vinent "hi hauria d'haver un govern de concentració nacional". D'una altra banda ha dit "no entendre" que la Generalitat no hagi creat encara una conselleria d'Exteriors.
Carod també s'ha referit a la mort de l'expresident del Govern Adolfo Suárez, sobre el qual ha suggerit que "Espanya és un país on, perquè parlin bé de tu, has de morir".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/carod_despres_del_9-n_cal_un_govern_de_concentracio_99568.php