dijous, 20 de febrer del 2014

Vicent Sanchis para els peus a Gonzalo Bernardos

20/02/2014

REFERENDUM

L'economista demana allargar el procés sobiranista per negociar un millor finançament amb un futurible govern del PSOE a Espanya. El periodista replica: "És vostè un resignat, un poruc i un il·lús”


Mar Sabé i Lluís Goñalons



El periodista Vicent Sanchis
L'economista i reconegut unionista Gonzalo Bernardos s'ha estovat avui respecte al procés sobiranista. Bernardos veu possible la secessió, però no amb les presses i empentes que, segons ell, s'estan produint. En aquest sentit, ha demanat paciència als catalans i ha instat a esperar que governi el PSOE per negociar un millor finançament. El periodista Vicent Sanchis ha sortit a rebatre'l i li ha etzibat: "És vostè un resignat, un poruc i un il·lús”.

"Amb el PSOE hi pot haver més possibilitats de negociació que amb el PP, que té a les seves files una part oculta de la dreta franquista. Una persona que no vol crear-se problemes intenta creient en l’encaix", ha exposat Bernardos a la tertúlia de Rac1.


Sanchis ha negat la major: "És vostè senyor Bernardos un resignat, un poruc i un il·lús.  No és pragmàtic. Les negociacions no li serviran per a res. Desprèn un despotisme il·lustrat brutal. Encara no s'ha adonat que els polítics no marquen la pauta en el procés: el poble els pressiona", ha asseverat el periodista.

L'economista ha recuperat el torn de paraula per advertir que el procés català pot desencadenar amb conflictes com els d'Ucraïna. Sanchís l'ha trepitjat, incrèdul: "No em posi exemples que n’hi ha de tots colors. Si vol parlem de la pressió que la Xina exerceix sobre el Tibet on estan tots resignats", ha reblat.

Barberà: “Manos Limpias coneix l’ABC de les clavegueres de l’Estat”

El periodista Jaume Barberà ha considerat avui que el sindicat d’extrema dreta ‘Manos Limpias’ “coneix l’ABC de les clavegueres de l’Estat”, i és per això que són capaços de presentar tants recursos als Tribunals espanyols. Ha fet aquestes declaracions a la tertúlia, quan els presents debatien sobre la querella que ha presentat aquest sindicat en contra del president de la Generalitat, Artur Mas, per desobediència, sedició i rebel·lió.

Barberà ha compartit que "ells coneixen els camins més curts i les dreceres perquè les coses es facin efectives", i, segons ell, aquesta és "l’assignatura pendent dels catalans".

El també periodista Jordi Barbeta, ha explicat que es tracta d’un sindicat de funcionaris, sense representació institucional, “en el qual molts advocats de l’Estat hi col·laboren”. No és d’estanyar, doncs, que el dictamen en contra de la consulta per la independència que es va fer a Arenys de Munt el 2009 el signés un advocat militant de la Falange, ha recordat.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/barbera_manos_limpias_coneix_l_abc_de_les_clavegueres_de_l_estat_98890.php