dimarts, 25 de febrer del 2014

Sala i Martín: “la missió de Margallo és acollonir-nos” || Sala-i-Martín a Margallo: “Passi a jeure que nosaltres seguirem a la nostra”

Dimarts, 25 de febrer de 2014 09:35 h

Nosaltres seguirem a la nostra perquè el que predica el ministre no té cap ni peus, assegura l’economista


En declaracions a RAC1, Xavier Sala i Martín, ha respost les paraules apocalíptiques del ministre Margallo que insisteix en que una Catalunya independent sortiria de l’euro i de totes les institucions internacionals. El professor considera que Margallo fa la seva feina i vol presentar un panorama tan horrorós que siguem nosaltres mateixos els que renunciem a votar i estalviar la feina al govern espanyol de negar la democràcia. Sala i Martín ha assegurat que si sortim de l’euro Espanya tindrà dificultats enormes per pagar el deute que té contret el regne d’Espanya i de retruc, es posaria en risc els bancs espanyols i catalans. 


Sala i Martín s’ha mostrat  convençut que Europa, que ha fet tot el possible per evitar les fallides de països com Espanya, seran els primers en buscar la solució. Per altra banda el professor ha reclamat al ministre Montoro que lliuri les dades per als càlculs de les balances fiscals i que “no cal que ens il·luminin com a científics”. 
 
 
 
http://directe.cat/336024 

 ***********

 

Sala-i-Martín a Margallo: “Passi a jeure que nosaltres seguirem a la nostra”

25/02/2014

REFERENDUM

L’economista reitera que “Europa no permetrà inestabilitat a partir d’una Catalunya independent, perquè als seus bancs i multinacionals no els interessa”


Mar Sabé



L’economista Xavier Sala-i-Martín ha etzibat avui al Ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo: “Passi a jeure que nosaltres seguirem a la nostra”, contestant així a les declaracions que el ministre va fer ahir afirmant que “la independència de Catalunya pot provocar inestabilitat a tota la Unió Europea”.

Sala-i-Martin ha explicat a Rac1 des de Mèxic que “Europa no permetrà que hi hagi inestabilitat perquè no li interessa”, perquè si Catalunya s’independitza i marxa de l’euro i dels tractats europeus, el govern espanyol no podrà fer front a tot el deute que té i es tornaria insolvent, i després d’això vindria la insolvència dels bancs espanyols, “i a Europa es tornarien bojos”.

“Ni cas. La fallida de Grècia, per exemple, no ha provocat totes aquelles hecatombes que es van preveure”, ha explicat l’economista, que ha continuat: "Per tant, la independència de Catalunya tampoc”. “El que passarà és res: Catalunya seguirà dins d’Europa, dins de l’euro i amb llibertat de moviment de persones i mercaderies; i la raó per la qual no passarà res, és perquè interessa a aquells que manen, els grans negocis i els grans bancs”, ha explicat.




1 comentari :

Unknown ha dit...

No ens fan po.. vergonya és el que fan..això si Senyor Sala i Martin gràcies exsplicans sempre.