dimarts, 25 de febrer del 2014

'El Mundo' acusa ara Junqueras de fer-se musulmà

25/02/2014

El president d'ERC és catòlic i fins i tot ha obtingut permisos per treballar a l'arxiu secret del Vaticà


Nerea Rodríguez




Oriol Junqueras en una sessió de control al Parlament



El diari ‘El Mundo’ acusa ara, de la mà de l’escriptor José Antonio Gómez Marín, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, de fer-se musulmà. En un article, Gómez Marín assegura que “creixen els rumors sobre la presumpta conversió a l'Islam del cap separatista radical Oriol Junqueras”. Però Junqueras sempre s’ha definit com a cristià catòlic i, fins i tot, ha obtingut permisos per treballar als arxius del Vaticà.

Però el rotatiu madrileny assenyala que “segons un dels molts que estan a Internet, un polític marroquí, Abdelkarim Buceta, ha revelat que aquesta conversió ha estat un dels secrets millor guardats de l'entorn del líder català, assegurant que, en els últims temps, Junqueras ha estat adoctrinat per alguna autoritat religiosa resident a Catalunya a més d'haver seguit un curs intensiu de recitació de l'Alcorà”. I afegeix: “Però a la mateixa xarxa he escoltat amb atenció una xerrada seva, en la qual explica amb detall la naturalesa de la seva fe encara (desembre de 2013) cristiana”.


Assenyala també l’escriptor en l’article que “Junqueras diu que són aquests valors els que animen la seva acció política i que, en cas de contradicció entre la seva consciència i aquella acció, ell triaria la seva consciència. Dóna gust sentir-lo, el gest reposat, desgranar una després d'altra aquestes conviccions profundes a les quals, no obstant això, sembla que es disposa a canviar l'etiqueta potser perquè creu que, com es va dir fa poc des de Terra Lliure, l'Islam és un poderós ‘instrument revolucionari’”.

A més, menciona Roger Garaudy, afirmant que “com ell, salvades totes les distàncies, Junqueras sembla que passarà des del radicalisme esquerrà al catolicisme i d'aquest a la fe mahometana abans de consumar el seu intent de trencar Espanya, aquest corral de l'Occident corromput, i tirar al mar incògnit la seva bassa de pedra. Vagi amb Déu”. A més, confessa que “sempre em va intrigar el fenomen de la conversió islamista de gent que procedeix de l'esquerra per més que em resisteixi a acceptar que el setanta per cent dels conversos espanyols en els tres últims lustres procedeixi de l'esquerra radical o... dels nacionalismes”.

I, finalment, conclou: “Gustavo Bueno ha explicat amb detall a ‘El Catoblepas’ la conversió a l'Islam de Blas Infante, qui va dir també, més o menys, que el seu nacionalisme ‘abans que andalús’ era ‘humà’. Confesso la meva estupor. Una vegada vaig veure a*Garaudy -a qui acompanyàvem alguns antics fervorosos- tirar-se per terra a Còrdova per resar apuntant a la Meca. Alguna cosa no encaixa del tot, encara que ignoro si en el meu cervell o en els seus”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/_el_mundo_acusa_ara_junqueras_de_fer-se_musulma_98979.php