divendres, 28 de febrer del 2014

Ridícul del PP i Ciutadans al Parlament

28/02/2014

Critiquen que TV3 parli de l'esportista "nord-català" Martin Fourcade, quan ell mateix se'n considera


Lluís Bou


El campió olímpic nord-català Martin Fourcade
El PP i Ciutadans han fet avui el ridícul al Parlament, per un desconeixement de la realitat de la Catalunya Nord. La diputada popular Marisa Xandri i el de Ciutadans Jordi Cañas han aprofitat comissió de control a la Corporació de Ràdio i Televisió, per criticar que TV3 parlés del medallista olímpic Martin Fourcade, nascut a Ceret (Vallespir), com un esportista "nord-català". Han acusat la televisió catalana de fer "pancatalanisme", però el cas és que el mateix Fourcade es defineix d'aquesta manera.

Al seu web oficial, Fourcade explica quin és el seu petit paradís: "Catalunya: de Perpinyà a Font Romeu, estimo profundament aquestes terres que m'han vist créixer. No perdo l'ocasió per fer-hi entrenament en alçada i de recuperar-me en aquesta meva regió que venera tant el rugbi com l'esquí", assenyala referint-se al denominat departament dels Pirineus Orientals. Fourcade va guanyar dues medalles d'or als Jocs d'Hivers de Sotxi.

És habitual entre els habitants de la zona definir-se com a catalans, sense que això signifiqui en general cap visió secessionista respecte de França.