divendres, 28 de febrer del 2014

Rajoy crida a rebutjar a les europees els partits sobiranistes

28/02/2014

El president espanyol critica les actituds "inquietants i temeràries" dels qui pretenen "la disgregació, la divisió i aixecar fronteres"


Nerea Rodríguez



El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha apel·lat avui al fet que en les properes eleccions europees es doni suport als partits que aposten per la integració enfront de les actituds "inquietants" i "temeràries" dels qui pretenen “la disgregació i la divisió i aixecar fronteres”.

Rajoy ha fet aquesta reflexió en la clausura de la Conferència sobre el futur d'Europa que s'ha celebrat a Madrid organitzada per l'Institut Berggruen i en la qual han estat presents, entre d’altres, el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho; els ex primers ministres italians Mario Monti i Enrico Letta; i l'expresident espanyol Felipe González.

El cap de l'Executiu espanyol ha assenyalat que "a l'ombra de la passada crisi econòmica, alguns estan alimentant la desafecció cap al projecte europeu de manera no només injusta, sinó temerària". Encara que ha dit que es pot pensar que aquestes actituds "inquietants" són una minoria, ha advertit que es tracta d’"una minoria que creix cada dia". "L’antieuropeísme i la demagògia pretenen posar en qüestió principis bàsics de la UE", ha lamentat Rajoy, qui ha citat com a exemple les veus en contra de la llibertat de circulació, "un pilar bàsic de la UE" que Rajoy ha apel·lat a salvaguardar amb determinació.

A més, ha considerat les properes eleccions europees com "un repte per a l'europeísme", ja que creu que els ciutadans de la UE es juguen molt i és necessari assegurar la governabilitat d'Europa. En conseqüència, creu necessari que al proper Parlament Europeu hi hagi una majoria sòlida per part de les forces polítiques que creuen en la integració europea i aposten per la unitat de tots els europeus per aconseguir la prosperitat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/rajoy_crida_a_rebutjar_a_les_europees_els_partits_sobiranistes_99070.php