dimarts, 18 de febrer del 2014

PP i PSOE negocien amb UPyD un rebuig al procés català

18/02/2014

CONGRÉS

Tot apunta que avui el Congrés espanyol votarà per primera vegada i explícita contra el sobiranisme català


Lluís Goñalons




Rajoy i Rubalcaba en una trobada a La Moncloa
Tot apunta que avui el Congrés espanyol votarà per primera vegada i explícita contra el procés català. Serà per petició d'UPyD. A hores d'ara, és difícil avançar-ne els resultats amb els quals s'aprovarà. Si bé PP, PSOE i UPyD estan clarament en contra del procés català, els termes del text representen ara per ara el principal escull. Les tres formacions negocien ara els serrells de la moció.

Segons avança el diari 'El País', el trident convergeix en el primer punt, que "rebutja taxativament i expressa el pla secessionista de la Generalitat de Catalunya aprovat (...) que desenvolupa la resolució del 23 de gener de 2013 per la qual es va aprovar la declaració de sobirania i del Dret a decidir del poble de Catalnya". Aquest ítem compta amb l'unanimitat de PP i PSOE perquè respon al rebuig al pla que van expressar el PPC i PSC a Catalunya.

Les discrepàncies però s'obren en el segon punt. El partit que lidera Rosa Díez "insta al govern a que, emprant els instruments que li permet la Constitució i la resta de l'Ordenament jurídic, prengui les mesures necessàries a fi de remeiar l'obert incompliment de la legalitat vigent i de les resolucions judicials que sistemàticament ve realitzant la Generalitat".

El PSOE creu que la darrera qüestió que planteja UPyD suposa que el Congrés certifiqui una il·legalitat. Creu que aquesta potestat ha de quedar en mans dels tribunals. Per això negocien ara mateix. Si no hi hagués acord, demanarien votació separada dels dos punts. Això sí, sempre que Rosa Díez ho permetès. Si la líder d'UPyD s'hi nega com a proposant de la moció, els socialistes s'abstindrien.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/pp_psoe_negocien_amb_upyd_un_rebuig_al_proces_catala_98841.php