dimecres, 26 de febrer del 2014

Mas a Camacho: "Tant ens estimen i no volen escoltar el poble de Catalunya a les urnes?"

26/02/2014

REFERENDUM

La líder dels populars catalans insta el president a "rectificar, dialogar amb Mariano Rajoy i governar"


Nerea Rodríguez



Artur Mas parlant amb Núria de Gispert


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost avui contundentment a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, qui ha reclamat al president que “rectifiqui, dialogui amb Mariano Rajoy i governi”. Mas s’ha mostrat disposat a escoltar, però, ha assegurat que “si les institucions catalanes hem d’escoltar a les de l’Estat, potser que les institucions estatals i el president espanyol escoltin també al poble de Catalunya”, i ha preguntat a Camacho: “Tant que diuen que estimen i aprecien Catalunya i no volen escoltar el seu poble on se l’ha d’escoltar, que és a les urnes?”

Durant la sessió de control al Govern, al Parlament, Mas ha insistit: “El que s’està demanant és que se’ns escolti. Espanya, i les institucions espanyoles, no tenen interès en escoltar el poble català?” En el seu torn de rèplica, Camacho ha assegurat que “Catalunya té un president obsessionat en treure Catalunya d’Espanya i aixecar fronteres. I no li permetrem ni nosaltres ni els catalans”. Per aquest motiu, el president català li ha demanat que “no parli en nom de tots els catalans”.

Eleccions plebiscitàries convocades amb consens

Responent a una pregunta del líder de C’s, Albert Rivera, qui ha preguntat a Mas si convocarà eleccions anticipades i, en cas afirmatiu, per quan; el president català ha revelat que si ha de convocar eleccions plebiscitàries anticipades ho farà amb el consens de tots els partits partidaris de la consulta, és a dir, ERC, ICV i la CUP.

Alhora, Mas ha recordat que “finalment, el poble de Catalunya s’expressarà, i esperem que ho puguem fer el 9 de novembre”. A més, ha demanat a Rivera que “no es preocupi per les eleccions, preocupi’s per la consulta del 9 de novembre. Tenen aversió a passar per les urnes, a vegades”. En relació a la consulta, ha deixat clar que aquesta “no és un caprici meu. Hi ha un compromís del Parlament i una societat civil que l’empeny”.



Ple d'avui del Parlament




http://www.elsingulardigital.cat/cat/img2/PleParlament26F.jpg