dimecres, 26 de febrer del 2014

Clara Ponsatí: "Espanya no és un país normalment democràtic"

25/02/2014

SINGULAR TV

"Si Espanya exclogués Catalunya de la UE, es convertiria en un Estat pobre i pària i titular d’un deute gegantí", explica l’economista a Singular TV

 

Mar Sabé








Clara Ponsatí a Singular TV
L’economista Clara Ponsatí considera que “Espanya no és un país normalment democràtic”, i explica que ho ha tastat en la pròpia pell: El govern espanyol va negar-se a renovar-li la càtedra Príncep d’Astúries a la universitat americana de Georgetown simplement perquè es va posicionar a favor del dret a decidir. Recorda que en les bases de la càtedra no hi havia el requisit de no demanar una consulta.

Ponsatí és professora de Recerca de l’Institut d’Anàlisi Econòmic (CSIC a Barcelona) i a la Barcelona School of Economics. En una entrevista a Singular TV explica que “si Espanya exclogués Catalunya de la UE, es convertiria en un Estat pobre i pària, i titular d’un deute públic gegantí”.

“Hem d’entendre que segurament el conflicte no es resoldrà en tres setmanes si finalment Catalunya s’independitza, però si no estem disposats a passar unes setmanes més de dificultats potser significa que no estem prou preparats i que ho deixem córrer”, argumenta, encara que considera que “sabem que estem fent una cosa que val molt la pena, i crec que estem disposats a assumir els riscos”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/ponsati_espanya_no_es_un_pais_normalment_democratic_98990.php