dimecres, 26 de febrer del 2014

Antonio Murcia: "Sóc de la fornada d’independentistes fets per Madrid"

26/02/2014

INDEPENDÈNCIA

L’administratiu d’Urbanisme de Sabadell assegura que “es pot ser independentista i parlar castellà” i revela que a Madrid li han ratllat el cotxe per portar l’adhesiu CAT


Nerea Rodríguez



Antonio Murcia
L’administratiu d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, Antonio Murcia, s’ha adherit a l’associació independentista castellanoparlant ‘Súmate’. Actualment de baixa per malaltia, Murcia reconeix en una entrevista al diari ‘Cara a cara’ recollida per l’associació, que “sóc de la fornada d’independentistes fets per Madrid”.

Murcia explica que “fa 10 anys no em plantejava la independència de Catalunya. Però veient el maltractament i la intransigència que rep Catalunya i jo mateix quan surto d’aquí...” Alhora assegura que “a mi a Madrid m’han ratllat el cotxe per portar la matrícula de Barcelona i l’adhesiu del CAT. Aquí, a Catalunya, ningú fa això”. Preguntat per l’entrevistador per si aquí fem “altres coses”, l’administratiu d’Urbanisme afirma que “contra els espanyols, res”, i afegeix que “ells recullen 4 milions de firmes contra l’Estatut, boicotegen els nostres productes, etc.”.


Murcia també explica que al seu poble, Zeneta, l’anomenen “el català” i que sempre li diuen “que els catalans ho volem tot” i relata que ell els respon que “una cosa és solidaritat i l’altra caritat. A la meva família uns són del PP i uns altres del PSOE, però en qüestió de Catalunya són el mateix”. I afegeix: “Jo els dic quan has d'operar-te de la ròtula o de cataractes, vas a Barcelona, oi? Doncs tot això és més llista d'espera per a nosaltres i no us ho recordem constantment”.

En l’entrevista també afirma que ara quan va al seu poble ja no parla de política, tot i que revela que “encara estan amb això que l'escola és un focus d'independentistes i que si parles castellà et persegueixen”. “Clar, és que ells miren Telecinco”, etziba. L’entrevistador li pregunta per què estan fent l’entrevista en castellà, i Murcia respon amb contundència: “Si vols parlem català. Cap problema. Però penso en castellà i quan parlo d'aquestes coses prefereixo que les idees quedin clares”.

I, a més, assegura que “es pot ser independentista i parlar castellà! Jo en conec molts. A Ca n’Oriac i Torreguitart hi ha moltíssims. Molts amics i veïns meus s'han fet independentistes en els darrers anys”. Finalment, conclou reconeixent que fa proselitisme: “Tot el que puc. És que aportem el 20% del PIB però som els novens en Benestar Social. Als barris encara ens queda molt per fer”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/antonio_murcia_soc_de_la_fornada_d_independentistes_fets_per_madrid_99020.php