dimarts, 4 de febrer del 2014

Guardiola el gran ambaixador de la causa catalana

Dimarts, 4 de febrer de 2014 13:10 h


Pep Guardiola és el Sala i Martin de l’esport i com ell ambaixador de primer ordre de la causa catalana al món, amb el triomf de Guardiola al Bayern els catalans hi guanyem


El diari alemany 'Bild' reconeix la genialitat de Pep Guardiola i fa un reportatge titulat Guardiola i la seva fórmula imbatible i bateja el tècnic català com a "l'Einstein del futbol". Pep Guardiola que ha donat suport reiteradament a la independència de Catalunya triomfa al Bayern, un dels millors equips del món i amb ell, guanyen també els catalans a favor del #sísí. La seva genialitat reconeguda internacionalment, el fet que parli idiomes, inclòs l’alemany - que va a prendre en pocs mesos-, fa de Guardiola un personatge creïble i respectable que ens ajudarà a ser presents dins d’Europa i que Europa conegui que la voluntat dels catalans de ser un nou estat d’Europa és una cosa de persones serioses que es lleven ben d’hora. 


Sala i Martín posa en escac els arguments de Durao Barroso


Un altre dels ambaixadors catalans de primer ordre és el professor de la Universitat de Colúmbia, Xavier Sala i Martín, que el passat 23 de febrer va posar en escac els arguments del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, en un sopar conferència a Davos. Sala i Martín va per preguntar a Barroso que què respondrà als catalans quan li preguntin per què els pren la ciutadania europea i els la dóna als ciutadans dels Balcans: "La UE és una unió d'estats. Però darrere dels estats també hi ha ciutadans. Entre ells, 7 milions de catalans que tenen un passaport granat on hi posa 'Unió Europea'. Vostè els està dient que, si voten a favor de la independència, perdran aquesta ciutadania, ens la traurà. Quan li preguntin per què els pren la ciutadania i els la dona als Balcans, vostè què els dirà, senyor Barroso? Vostè els haurà de dir que els expulsen perquè han tingut els nassos de votar. Està disposat a donar-los aquesta resposta? Està disposat a explicar-ho a la resta del món?", va explicar a l’audiència el reconegut economista català.