dijous, 13 de febrer del 2014

El Parlament demana la dimissió del ministre de l'Interior

Una moció contra el projecte de la Llei de Seguretat incorpora la petició. PP hi vota en contra i C's s'abstè


, Parlament | Actualitzat el 13/02/2014 a les 13:57h




La Guàrdia Civil, a la frontera de Ceuta
El Parlament ha aprovat aquest migdia demanar la dimissió del ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per la gestió de la política de la seguretat així com la gestió de la crisi dels immigrants de Ceuta que va acabar amb un balanç de 11 morts. Els vots de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP hi han votat a favor, C's s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.

En la moció, amb la signatura d'ERC, la cambra catalana fa pública la seva "condemna" pels tràgics fets a la frontera entre Ceuta i Marroc, que suposen una "clara vulneració dels drets humans", motiu pel qual considera que "hauria de comportar la dimissió immediata del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz".
A més, el Parlament "s'oposa a la continuació de la tramitació" de l'avantprojecte de llei de Seguretat Ciutadana, "que té com a finalitat restringir de forma arbitrària el dret a la manifestació pacífica de les seves reivindicacions, posa en risc l'exercici dels drets i llibertats fonamentals, vulnera els principis de proporcionalitat i seguretat jurídica i és clarament invasiva de competències pròpies del Govern i dels ens locals".