dilluns, 24 de febrer del 2014

El Govern espanyol ensenya les urpes a Reding

Dilluns, 24 de febrer de 2014 14:05 h

Rebuig frontal del Govern espanyol i del PP a la petició de l’eurocomissària que va instar el govern espanyol i català a "negociar amb mentalitat oberta i sense línies vermelles"


El govern espanyol i el PP han sortit avui a respondre la comissària de Justícia de la UE, Viviane Reding, que aquest cap de setmana va instar els governs espanyol i català a negociar i li ha deixat clar el diàleg i  l’entesa que ella proposa és impossible perquè Rajoy no vol dialogar. Primer la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal,  li ha respost que existeixen "línies vermelles" i que "sempre són la llei i la sobirania nacional". "En tots els països, suposo que també en el seu , i per descomptat a la UE, hi ha línies vermelles", li ha etzibat Cospedal. Per la seva banda, el ministre Margallo en una roda de premsa al costat del ministre alemany d'Exteriors, Frank-Walter Steinmeier, ha deixat clar que el seu Govern està obert sempre a "un diàleg com els països civilitzats: dins la norma". 



 Un afer intern i de tots els espanyols

Margallo que ha dit respectar la llibertat d’opinió i "molt més" en la d'un comissari europeu, ha recordat però que qualsevol assumpte que succeeixi en un Estat membre de la UE és un tema intern, però que també afecta la resta de països europeus ja que “una escissió modificaria” la UE, la marxa de l'euro i la posició de la UE al món.

Cospedal ha assegurat que la posició de Rajoy no ha canviat, i que segueix sent que "la sobirania nacional resideix en tot el poble espanyol i no es pot fraccionar, no es pot dividir", encara que alguns, ha dit, intentin fer-ho. "Correspon a tots els espanyols decidir sobre el futur del nostre país, i el nostre país és tot el nostre país, no el nostre país sense una part".

" Quan no hi ha democràcia es impossible dialogar ni negociar Sra Reding "