dimarts, 25 de febrer del 2014

Acord imminent entre l'ANC i partits pel punt comú a les europees

Una reunió aquest dilluns amb dirigents de CDC, UDC, ERC, ICV i EUiA i entitats sobiranistes tanca els darrers serrells per pactar unitàriament la defensa de la consulta a Brussel·les

Especial: Assemblea Nacional Catalana


, Barcelona | Actualitzat el 25/02/2014 a les 02:10h



Maimí, Rull i Iglesies, entrant a la reunió. Foto: QS/ND


"Ha estat una reunió curta, però eficient, aviat tancarem l'acord de mínims". Així definia a Nació Digital un dels convocants la reunió que s'ha celebrat aquest dilluns al vespre a la seu nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, a Barcelona, per intentar acordar un punt comú sobre la consulta entre les formacions sobiranistes que concorren a les europees. Una reunió que tothom qualifica de "positiva" i "productiva".

De fet, fonts dels participants a la reunió asseguren a Nació Digital que "l'acord és imminent" i ara, un cop recollides, escoltades i debatudes les propostes, els partits en faran un redactat que tornaran a proposar a l'ANC i la restat d'entitats. “Estem en el bon camí”, asseguren diversos participants a aquest diari, i avancen que l'acord és "molt bàsic" i que implica la defensa tancada de la consulta des de la diversitat. 
 
La trobada ha començat passades les set de la tarda i ha comptat amb al presència del secretari d'Organització de CDC, Josep Rull; el vicesecretari general d'Acció política d'ERC, Cesc Iglesies; el secretari d'organització d'Unió, Benet Maimí; la responsable del programa electoral i coordinació institucional d'ICV i el membre de la comissió permanet d'EUiA, Francesc Matas, així com membres del secretariat de l'ANC, comandats pel seu vicepresident, Jaume Marfany, i representants de diferents entitats sobiranistes.
 
Aquesta és la segona trobada d'aquestes característiques, després d'una primera celebrada el dilluns de la setmana passada, que va servir com un primer acostament. Aquesta reunió es va celebrar després que l'ANC emetés la Declaració de Febrer en la que postulava els quatre punts que haurien de portar als seus programes electorals europeus els signants del Pacte de 12 de Desembre sobre data, pregunta i via. De moment, i molt més ràpid del que la majoria pensaven, l'acord és a tocar. “De moment va bé”, insisteixen els participants.

Queda per definir quina serà l'actitud de la CUP que, a hores d'ara, encara no ha decidit si participarà a les eleccions europees.

Benet Maimí, a l'entrada de l'ANC. Foto: QS/ND 


Cesc Iglesies, a l'entrada de l'ANC Foto: QS/ND

Josep Rull, CDC, a l'entrada de la reunió. Foto: QS/ND



http://www.naciodigital.cat/noticia/65366/acord/imminent/entre/anc/partits/punt/comu/europees