dilluns, 10 de febrer del 2014

CDC engega una campanya per explicar «l'espoli del FLA»

La formació recorda que és un “crèdit”

“La Generalitat optarà al 2,6% del total de l'Estat del Fons pel 2014 quan el pes del sector públic català és del 6%”, recorda Rull


, Barcelona | Actualitzat el 10/02/2014 a les 13:50h


Després del ball de xifres de les balances fiscals, CDC està disposat a obrir-ne un altre: el Fons de Liquidat Autonòmica. Així ho han avançat aquest migdia, el secretari d'Organització, Josep Rull, i el vice-secretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, fent seva la consigna del “dret a saber” consagrada pel PPC.

La intenció de CDC és insistir en la naturalesa del Fons de Liquiditat Autonòmica que des del govern espanyol i el PP es fica, segons els sobiranistes, en el sac del finançament de Catalunya. Una premissa que per CDC és absolutament falsa i que repeteix l'espoli fiscal en versió "préstec".
“El FLA és un crèdit, és un préstec, no és finançament; és una gran paradoxa radicalment injusta que tot i el dèficit fiscal de 16 mil milions retornin aquest diners en forma de préstec”, ha assegurat Rull. En aquest sentit, ha insistit que el FLA és el sistema de crèdit amb què es finança l'Estat a través del seu deute i que reparteix entre les diferents administracions.
Amb aquesta fórmula, CDC recorda que la petició de finançament per aquest 2014 al FLA és de 6.347 milions sobre els 242 mil milions del total que ha demanat l'Estat. “Catalunya sol·licita el 2,6% del total del FLA quan el pes del sector públic de Catalunya a l'Estat és del 6%”, ha afegit Rull.