dilluns, 10 de febrer del 2014

La inversió estrangera arrenca amb força a Catalunya l'any de la consulta

10/02/2014

INVERSIÓ

Més d'una vintena de projectes d'inversió de multinacionals participen des de principis del 2014 en el mercat català


Lluís Goñalons


Avió de l'aerolínia Vueling
El procés sobiranista català no espanta les inversions estrangeres. Les dades d'inversions a Catalunya registrades des de principis del 2014 pronostiquen un exercici molt prolífic en inversions d'empreses estrangeres a Catalunya. Paral·lelament el procés català continua cremant etapes sense afectar la confiança del capital exterior.

El diari econòmic Expansión ha enumerat més d'una vintena de projectes d'inversió de multinacionals en el mercat català. Aquest fet significa una clara acceleració en sintonia amb els indicadors que constaten la gradual recuperació econòmica del país. Les iniciatives caminen per sectors com el comerç electrònic, turisme, producció de components d'automoció, aerolínies, moda i inversió immobiliària.

El 2014 ha arrencat amb l'adquisició de l'Hotel Renaissance de Barcelona per part d'un fons de Qatar i amb operacions corporatives de menor dimensió, com la compra de les catalanes AST Modular i Centre Immunològic de Catalunya (CIC) per part dels grups francesos Schneider Electric i Labco, respectivament.

El 2013, quan el procés català ja planava a Catalunya, es van tancar grans operacions de compra d'empreses catalanes per part de grups estrangers. Per exemple, el cas de The Colomer Group, Gamo, Vueling, Noa Visual Group o l'edifici que alberga l'Hotel W.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/la_inversio_estrangera_arrenca_amb_forca_a_catalunya_l_any_de_la_consulta_98646.php