dilluns, 17 de febrer del 2014

Cardús, a Barroso: "Sembla que porti un rètol de ‘busco feina’"

17/02/2014

UNIÓ EUROPEA

"Si la Unió Europea passa de 28 països a 50, no seria el diluvi universal", afirma el sociòleg


Lluís Goñalons


Salvador Cardús a Catalunya Ràdio
El sociòleg i professor de la UAB Salvador Cardús ha replicat avui el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. En concret, ha remès contra les declaracions que advertien que si un país com Escòcia s'independitza és "extremament difícil que es mantingui a la Unió Europea“. "Sembla que porti un rètol de ‘busco feina’”, ha respost Cardús.
"Al senyor Barroso, amb tots els respectes que és el que es diu



quan vols ofendre a algú, li queden tres telenotícies, perquè ben aviat haurà de revalidar el càrrec. I per això, Barroso sembla que porti un rètol de ‘busco feina' amb declaracions i amenaces com aquestes", ha explicat el sociòleg en el marc de la tertúlia de 'Catalunya Ràdio'.

Cardús ha reblat que es tracta d'una qüestió essencialment política. Critica que posar l’accent en aquest debat en la qüestió jurídic-formal és perdre de vista la "gran capacitat adaptativa" que ha d’afrontar encara la Unió Europea en conjunt.

El sociòleg ha tret ferro a aquells qui amenacen amb l'efecte dominó d'una independència a Europa i la consegüent ultrafragmentació que hauria d'afrontar el Parlament europeu. Hi ha veus que afirmen que farien ingovernable l'eurocambra en el supòsit que els nous països fossin acceptats a la comunitat europea. "Una Europa de 300 països és ingovernable, hi estic d'acord. Però passar dels actuals 28 a 50 no seria el diluvi universal", ha sentenciat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/cardus_a_barroso_sembla_que_porti_un_retol_de_busco_feina_98806.php