dimarts, 21 de gener del 2014

Rajoy: “Mentre jo sigui president no hi haurà ni consulta ni independència”

20/01/2014

INDEPENDÈNCIA

El president del govern espanyol assegura tenir un pla per evitar la consulta


Albert Ribas


El president espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, continua enrocat. En una entrevista d’aquest mateix vespre a Antena 3, Rajoy ha deixat clar que no pensa moure’s ni un mil·límetre de la seva estratègia amb Catalunya. “Mentre jo sigui president no hi haurà independència de cap territori espanyol. No hi haurà independència ni consulta per posar en dubte la sobirania del poble espanyol”, ha assegurat.

Rajoy, a cada pregunta de la periodista sobre la qüestió catalana, ha posat l’accent en la “sobirania nacional” espanyola, de la qual ha dit que ni ell ni ningú té potestat per trencar-la. Una postura que ha acompanyat d’un anunci quan se li ha preguntat si té un pla per frenar la consulta: “Sí, el tinc”, ha respost. En un primer moment ha semblat que la resposta podia anar acompanyada de l’explicació d’alguna novetat estratègica, però de seguida ha quedat clar que només contenia els mateixos ingredients de sempre: garantir la liquiditat a la Generalitat, “incrementar els llaços” entre Catalunya i Espanya i “aplicar la llei i la Constitució”. Tot seguit, en una actitud contradictòria amb el que acabava de contestar, ha afegit que “no s’han d’avançar esdeveniments”.

Mas actua “unilateralment”

Aquest vespre Rajoy ha tornat a insistir en la idea que el president de la Generalitat, Artur Mas, actua de forma “unilateral” després que el Parlament hagi posat data i pregunta a la consulta. El líder de l’executiu espanyol ha considerat que l’actitud del president català “genera tensions i fractures” i ha contraposat l’actitud de Mas amb la seva: “Jo aposto per sumar i no dividir”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/rajoy_mentre_jo_sigui_president_no_hi_haura_ni_consulta_ni_independencia_98241.php