divendres, 17 de gener del 2014

Obama es va negar a la petició de Rajoy de criticar la independència

17/01/2014

INDEPENDÈNCIA

El Consell de Seguretat Nacional dels EUA respon a La Moncloa que "l’estatus de Catalunya és una qüestió interna espanyola"


Nerea Rodríguez



Rajoy i Obama durant la trobada a la Casa Blanca


El president dels Estats Units, Barack Obama, es va negar a acceptar la petició del president espanyol, Mariano Rajoy, de fer una declaració contra la independència de Catalunya, segons publica ‘El Confidencial Digital’. Durant el seu viatge als Estats Units, Rajoy estava molt interessat en aconseguir una declaració d’Obama criticant o condemnant el debat sobiranista.

Tot i les gestions de La Moncloa per tal que el president dels EUA es pronunciés en aquest sentit, el missatge que va arribar al gabinet de presidència espanyol, procedent de Washington, va ser molt contundent: “L’estatus de Catalunya és una qüestió interna espanyola”. Aquesta resposta del Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units va arribar pocs dies abans de la trobada entre els dos presidents.

A més, aquesta resposta, segons el mateix digital, amagava una altra: “Haureu de resoldre-ho vosaltres”. Tot i això, Rajoy no va poder evitar ser preguntat per la qüestió catalana i va assegurar que la independència de Catalunya “no es produirà”, mentre Obama va esquivar la pregunta i va parlar de la situació econòmica en general.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/obama_es_va_negar_a_la_peticio_de_rajoy_de_criticar_la_independencia_98188.php