divendres, 17 de gener del 2014

“Catalunya asfixiada”, foto del dia a 'The Washington Post'

17/01/2014

REFERENDUM

El rotatiu nord-americà afirma que amb la votació d'ahir al Parlament "s'ha fet un pas simbòlic cap a la independència"


Lluís Goñalons



Imatge del portal de 'The Washington Post'


La “Catalunya asfixiada” és una de les fotografies del dia del rotatiu estatunidenc 'The Washington Post'. És la foto d'una dona amb una bossa de plàstic al cap a les portes del Parlament. La instantània es va prendre mentre dins l'edifici es debatia i es votava demanar l'autorització a Madrid per celebrar un referèndum a Catalunya. És un dels 25 fotogrames seleccionats.

"Una manifestant pro-independentista s'asseu davant del Parlament de Catalunya després que aquest hagi fet un pas simbòlic cap a la independència", és part del text que acompanya la foto.

'The Washington Post' destaca que la independència és un moviment en "plena ebullició" a Catalunya.

En el context de la fotografia, el diari subratlla que Catalunya té el seu propi idioma i representa una cinquena part de l'economia espanyola. Es fa ressò també que el president espanyol Mariano Rajoy afirma que un referèndum seria "il·legal" i recorda que s'ha compromès a bloquejar-lo per motius constitucionals.

El diari considera que la independència és una possibilitat "remota", però seguidament, assevera que el president català Artur Mas està complint els terminis que ha fixat i "repta Madrid amb els plans per a un referèndum".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/_catalunya_asfixiada_foto_del_dia_del_the_washington_post_98189.php