divendres, 17 de gener del 2014

Comín posa contra les cordes Lucena pel 'no' del PSC

17/01/2014

DEBAT AL PSC

L'exdiputat creu que els diputats díscols estan més a prop del programa socialista que la direcció


Lluís Goñalons



L’exdiputat socialista Toni Comín i el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena


L’exdiputat socialista Toni Comín s’ha abraonat contra el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena. Tot i la bona relació personal que mantenen, avui han explicitat les seves discrepàncies argumentals. Comín ha defensat que ahir, amb el programa electoral a la mà, al PSC li tocava votar 'sí' a demanar que el Congrés espanyol autoritzi la consulta a Catalunya. Lucena ha valorat que és "només una interpretació".

Comín ha obert la seva intervenció a la tertúlia de Rac1 felicitant els díscols Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura. Ha afirmat, amb sis anys d’experiència com a diputat del PSC, que no és fàcil trencar la disciplina de vot: "Van ser fidels al programa: al passat del PSC, al present, que es diu dret a decidir, i al futur de Catalunya".

Al seu torn, Lucena, aliè a les paraules de Comín, ha obert la porta a marxar del PSC als diputats que ahir van votar 'sí' a demanar que el Congrés espanyol autoritzi la consulta a Catalunya. "Que siguin coherents, segueixin les passes d'Àngel Ros i deixin l'acta de diputat", ha afirmat.

L'exdiputat discrepa. "No em passa pel cap que els facin fora, perquè seria de partit estalinista. Aquell que resolia els problemes a base d'expulsions. I el PSC seria el partit socialista més petit d'Europa si ho fa".

Comín: "El sí, més aprop del programa
socialista"

Seguidament, Comín ha replicat que ahir, a la votació, el triumvirat de diputats van ser "els més fidels al programa electoral del PSC. Apostar pel 'sí' era estar més a prop del programa dels socialistes que votar 'no'", ha dit Comín. "És una opinió", ha replicat Lucena.

"Les paraules del programa electoral són objectivables. Demanen una 'consulta legal i acordada'", ha contestat Comín. I Lucena ha afegit: "Però nosaltres no compartim el procés d'Artur Mas, que vol accelerar la independència quan no la porta ni al programa". Comín ha sentenciat: "Però aquesta no era la discussió d'ahir, Maurici".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/comin_posa_contra_les_cordes_lucena_pel_vot_dividit_del_psc_98187.php