dilluns, 27 de gener del 2014

Les trampes de Montoro indignen el poder econòmic català, segons Luis Conde

Dilluns, 27 de gener de 2014 15:20 h

L’amfitrió de la trobada a Fonteta ho constata per les converses del dinar que ha organitzat aquest cap de setmana. Alguns dels empresaris havien assistit a la convenció del PP


L'empresari Luis Conde, ha assegurat aquest dilluns que els empresaris que van assistir al dinar – entre altres, el president de la CEOE, Joan Rosell, Joan Gaspart, Antoni Brufau, Joan Maria Nin, Gay de Montellà, Sixte Cambra, Miquel Valls, Jaume Guardiola  (Banc de Sabadell), Marc Puig, Anna Raventós, Josep Lluís Bonet (marcas renombradas españolas i Freixenet) -, estan indignats pel canvi de càlcul de les balances fiscals anunciat pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Així ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio. A més, segons Conde, la seva intenció era que, durant el dinar, hi hagués diàleg dels empresaris catalans i de Madrid amb els ministres i consellers que hi van assistir. Segons ha relatat, el president de la Generalitat, Artur Mas, estava en una taula on no hi havia polítics. 


Mas no farà res que sigui il·legal

Pel que fa al context polític actual, Conde s'ha mostrat convençut que el president de la Generalitat no farà res que sigui il·legal i ha afirmat que "la posició de l'estat central de tanta negativa no ajuda gaire a la situació". A més, ha lamentat que s'hagi perdut la tolerància que, segons ha recordat, "consisteix en què jo accepti com ets tu i tu m'acceptis com sóc jo". Finalment, ha considerat que el sistema de finançament de les autonomies és "caduc" i que cal un blindatge de les competències.

Rajoy no estava convidat, diu Conde

Preguntat si havia convidat al president el govern espanyol, Mariano Rajoy, Conde ha respost que no perquè "el rei de la festa a Catalunya és Mas" i ha afegit l'hagués convidat si hagués celebrat aquest acte a Madrid.

L’objectiu del dinar és benèfic i és casual que coincidís amb la convenció del PP

Conde ha volgut deixar clar que l'objectiu de la trobada que se celebra cada any per aquestes dates a la seva masia és recollir diners per l'associació El Trampolí de la Bisbal de l'Empordà, que es dedica al desenvolupament educatiu de persones amb discapacitats psíquiques. En aquest sentit, ha explicat que feia uns 3 o 4 mesos que s'havia convocat els convidats, quan encara no se sabia que just aquest cap de setmana hi hauria la Convenció del PPC a Barcelona.