divendres, 10 de gener del 2014

El referèndum català és una de les grans qüestions mundials del 2014, segons la Universitat de Georgetown

10/01/2014

CONSULTA - REFERENDUM

La revista dels estudiants de política situa la consulta entre els esdeveniments que poden canviar la "forma del món" aquest any


Lluís Bou


La Universitat de Georgetown, a Washington
El referèndum sobre la independència que Catalunya vol celebrar el 9 de novembre és una de les grans qüestions mundials del 2014, segons la revista dels estudiants de política de la Universitat de Georgetown. Aquest centre universitari, ubicat a Washington, és un dels més prestigiosos dels Estats Units.

El referèndum d'independència és "significant globalment", segons la 'Georgetown Public Policy Review', la prestigiosa revista d'aquesta universitat. La publicació situa el referèndum català al mateix nivell que la situació a Mèxic, la lluita contra la pobresa, i la crisi de la política exterior dels Estats Units.

L''anàlisi, titulat 'El referèndum d'autodeterminació català', està firmat per la salvadorenya Cristina López G., i s'il·lustra amb una fotografia de la manifestació de l'11 de setembre del 2012. Fa un repàs de la reivindicació catalana, del tancament del govern espanyol, i del dèficit fiscal que pateix Catalunya.

En una introducció, la revista remarca la importància internacional de la consulta. "Aquest recull d'articles curts reflexiona sobre el que ha succeït el 2013 i analitza les implicacions d'aquests esdeveniments per al 2014". "Alguns temes, com l'agitació a l'Orient Mitjà, són bastant òbvis. D'altres, com la possibilitat d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, han rebut menys atenció dels mitjans, però segueixen sent significants globalment. Encara que no és una llista exhaustiva, l'equip de la revista creu que cada problema que es presenta aquí donarà forma al món que estem observant de cara l'any que ve", assenyala.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/el_referendum_catala_es_una_de_les_grans_questions_mundials_del_2014_segons_la_universitat_de_georg_98054.php