divendres, 10 de gener del 2014

L’humor "Marca Espanya" indigna la Xina

Divendres, 10 de gener de 2014 10:30 h

Els informatius i diaris xinesos denuncien un gag de Tele5 emès la nit de Nadal que "difama sens emotiu i insulta" la comunitat xinesa. El govern xinès ha instat Espanya a evitar escenes com aquestes.


El Ministeri d'Exteriors de la Xina ha mostrat la seva "consternació" per l'emissió d'un gag en el programa de Tele5  “Noche de Paz” produït per José Luís Moreno, la peça d'humor transcorre en un restaurant xinés “fastigós” on es serveix  gat en comptes d’ànec i gos en comptes de porc agredolç. El Govern xinés ha instat Espanya a evitar escenes com les del programa de Tele5, i ha reclamat que es no es tornin a produir incidents com aquest, on en un gag de contingut “racista” es feien comentaris “insultants” contra el poble xinés.  

Els dos diaris de més tirada a la Xina, Global Times i South Xina Morning Post, van informar del les queixes de l’ambaixada de la Xina a Madrid , i els informatius de les principals televisions també se’n van fer ressò, el fet va omplir de crítiques contra Espanya la xarxa social xinesa.