dilluns, 20 de gener del 2014

Carod-Rovira: "Per convertir-se en independentista n'hi ha prou amb 24 hores de conseller"

20/01/2014

REFERENDUM

L’exvicepresident català assegura que “un poble que vol ser lliure i s’hi comporta com a tal, ja ho ha començat a ser”


Nerea Rodríguez


Josep Lluís Carod, avui al programa L'Oracle de Catalunya Ràdio
L’exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit avui que “per convertir-se en independentista n'hi ha prou amb 24 hores de conseller” i ha afegit que “sobretot si a Madrid governa el PP”. “Passar pel Govern vol dir constatar impotències i frustracions”, ha recalcat Carod-Rovira.

En una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio”, l’exvicepresident català ha deixat molt clar també que “les coses que fa temps ens semblaven impossibles ara són realitat” i ha subratllat que “és fantàstic que Mas lideri aquest procés”. El més important, segons ell, “és que hi ha una consideració general i pacífica que la gent vol decidir el seu futur en llibertat”, motiu pel qual ha asseverat que “un poble que vol ser lliure i s’hi comporta com a tal, ja ho ha començat a ser”.

Alhora, Carod-Rovira ha vaticinat que “el 9 de novembre el poble de Catalunya anirà a votar”, ja que “si no és consulta, seran eleccions”. En aquest sentit, ha advertit que fer després una Declaració Unilateral d’Independència “seria un error”, i ha advocat per, si es guanyen les eleccions per majoria pluripartidista, fer un Govern de concentració, amb els partits que tinguessin en el seu primer punt celebrar la consulta.

“I pocs mesos després convocar un referèndum, i a veure qui diu que no està legitimat per convocar un referèndum”, ha afirmat, per afegir que “la internacionalització seria total”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/carod-rovira_per_convertir-se_en_independentista_hi_ha_suficient_amb_24_hores_de_conseller_98225.php