divendres, 13 de desembre del 2013

Rosa Díez vol empresonar qui convoqui consultes il·legals

13/12/2013

DRET A DECIDIR

La líder d’UPyD secunda la proposta d’Aznar i proposa recuperar la llei que va fixar l’expresident espanyol


Albert Ribas

La líder d'UPyD, Rosa Díez
La líder d’UPyD, Rosa Díez, ha proposat avui al govern espanyol que aprofiti la tramitació del nou Codi Penal per recuperar les penes de presó per la convocatòria de consultes il·legals, tal com va establir en el seu moment el Govern del PP de José María Aznar.

UPyD ha dirigit una bateria de preguntes a l’executiu de Rajoy, a les quals ha tingut accés Europa Press, relacionades amb la consulta que CiU, ERC, ICV i la CUP van pactar ahir pel 9 de novembre del 2014. En una de les preguntes, la formació espanyolista vol saber quina opinió li mereix al govern espanyol el delicte de convocatòria il•legal d’eleccions o consultes populars per via de referèndum que es va introduir durant el mandat d’Aznar.

Centrant-se en el “desafiament” polític a l’Estat que, segons la seva opinió, suposen les preguntes de la consulta, UPyD vol saber les mesures concretes que està estudiant el Govern perquè la consulta no s’acabi celebrant.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/rosa_diez_tambe_vol_empresonar_qui_convoqui_consultes_il_legals_97606.php