dimarts, 17 de desembre del 2013

Rajoy, disposat a reunir-se amb Mas però no a negociar

Dimarts  17.12.2013  15:18

Homs augura que el president espanyol s'avindrà tard o d'hora a dialogar: 'No té recorregut dir que no a tot'  



El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està disposat a reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, però sense cap intenció de negociar res. Segons Rajoy, tots dos tenen posicions 'molt clares' i ja 'fixades'. És la seva resposta a les declaracions de Mas, que ahir va dir que volia reunir-se amb el president espanyol per convèncer-lo que permeti la consulta. En una trobada amb periodistes, Rajoy ha dit que no estava preocupat i que se sentia 'reconfortat' per la posició del PSOE després d'haver parlat, dijous passat amb Alfredo Pérez Rubalcaba. 

En canvi, el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha augurat que Rajoy s'avindria tard o d'hora a dialogar, perquè la seva postura de dir 'no a tot' no és una posició 'sostenible en el temps'. Ha reconegut que ara per ara hi havia predisposició al diàleg per part de Rajoy, però no l'ha descartada en dies vinents. 'No té recorregut dir que no a tot. No es tracta d'escoltar-nos a nosaltres, als polítics, sinó d'escoltar allò que ha dit el poble de Catalunya', ha argumentat el conseller, que ha constatat que Rajoy confon el votar amb la independència.

D'una altra banda, Homs preveu que el president Artur Mas signi el decret de convocatòria de la consulta en la segona quinzena de setembre de l'any vinent, en funció de l'instrument legal que s'utilitzi per convocar-la. És l'únic detall que ha donat sobre la consulta en la conferència de premsa posterior a la reunió del consell executiu, on ha defensat la 'claredat' de la pregunta i ha opinat que si no hi havia una victòria contundent en un sentit o en un altre, no serà perquè aquesta s'hagi formulat malamen, sinó perquè la posició a Catalunya és diversa. 'Això passaria amb una pregunta única o en una en forma d'arbre', ha dit.