dimecres, 4 de desembre del 2013

Mas acusa el CNI d’actuar de manera "il·legal i immoral" contra ell

04/12/2013

CNI

Navarro escenifica el gir espanyolista posicionant-se al costat del PP i C’s i recorda les paraules de Durao Barroso sobre la possible sortida de la UE d’un territori que s’escindeix d’un altre


Nerea Rodríguez



Artur Mas, Francesc Homs i Andreu Mas-Colell durant la sessió de control al Govern


Artur Mas durant la sessió de control al Govern d'avui
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat avui el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) d’actuar de manera “il·legal i immoral” contra ell, fent referència a l’informe fantasma de la UDEF contra el president que es va publicar enmig de la campanya electoral de les últimes eleccions catalanes. L'informe era certament policial, però el contingut no era real.

Mas ha respost d’aquesta manera, durant la sessió de control al Govern, al líder de C’s, Albert Rivera, qui ha preguntat per un suposat informe sobre la creació d'una “Agència Nacional de Seguretat de la Generalitat”, malgrat que el president ha assegurat no tenir-ne coneixement. “El Govern no ha encarregat cap informe i aquesta agència no existeix”, ha dit contundentment Mas, qui ha reblat que “el que sí que existeix el CNI, que depèn de l’Estat espanyol”.

I en aquesta línia, ha criticat que el CNI “fa la seva feina i a vegades és desconeguda i alguns podem pensar que es fa d’una manera que no se sap si s’utilitzen els circuits adequats, com quan apareixen informes de la policia espanyola que no són veritat”.

Navarro, al costat del PP i C’s


Per la seva banda, el líder del PSC, Pere Navarro, ha preguntat a Mas per les declaracions d’ahir del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, qui va afirmar que "si una part del territori d'un Estat membre deixés de ser part d'aquest Estat per esdevenir un nou Estat independent, els tractats ja no serien aplicables en el territori".

D’aquesta manera, el líder del PSC s’ha posicionat al costat del PP i C’s en una línia antisobiranista, cosa a la qual s'ha agafat Mas en la rèplica: “Estan al costat del PP i de C’s, han triat aquest lloc, però podrien haver triat un altre, que convé a Catalunya i potser també al PSC. S’han canviat de lloc, i és negatiu”. A més, Mas s’ha mostrat sorprès que els socialistes catalans “hagin agafat la mateixa línia que Rajoy”. “Vostè en català i ell en castellà diuen el mateix”, ha etzibat Mas, qui ha recordat que “obliden que Barroso diu que quan hi hagi una petició formal en aquest sentit es prendrà posició sobre la matèria”.

Sobre l’acord en relació a la data i la pregunta de la consulta, el president s’ha mostrat confiat que “hi haurà acord, i serà un bon acord”, i ha reclamat que “l’endemà de l’acord no hi hagi diferents interpretacions de l’acord”, perquè “des de fora estan mirant com fem les coses, i depèn de nosaltres com les fem”.



El líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant la sessió de control al Govern


"Rajoy es fa fer preguntes sobre Catalunya"

Responent a una pregunta de la líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, Mas ha ironitzat amb el fet que “el senyor Rajoy es fa fer preguntes en rodes de premsa internacionals sobre Catalunya, i porta les respostes escrites”. “Li deu interessar i preocupar aquest tema”, ha assenyalat.

Sobre l’informe del Govern espanyol que pretén eliminar organismes de les comunitats autònomes, el president de la Generalitat ha assegurat que “no podran fer tot el que diu l’informe, perquè no podran anar més enllà, perquè hi ha aspectes protegits per l’Estatut”, tot i que ha reconegut que “la preocupació i la indignació hi són”. En aquesta línia, ha valorat que “el que està passant a Espanya és que l’Estat creu que tot el que pot fer ell ho ha de fer ell, i si queda alguna cosa petita que ho facin els governs autonòmics o les administracions locals, quan hauria de ser justament a l’inrevés en un Estat descentralitzat”.

Mas també ha refermat el seu compromís en la celebració de la consulta i ha criticat que “alguns ens diuen que ens hem de quedar tancats a casa, com si fossin una província perifèrica irrellevant”, però, segons ell, “la millor resposta a això és fer acció exterior, més que ningú, millor que ningú i el més acompanyat per institucions catalanes i amb la vocació de situar Catalunya en el món, perquè és un país atractiu”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/mas_acusa_el_cni_d_actuar_de_manera_il_legal_i_immoral_contra_ell_97421.php