diumenge, 15 de desembre del 2013

'Let us vote': L'ofensiva internacional de Mas

15/12/2013

CONSULTA

El president es desmarca del ‘Sí’ i ‘Sí’ de CDC i comença una campanya per Espanya i el món per pressionar perquè es permeti fer la consulta


Mar Sabé

El president Artur Mas en el moment d'explicar l'acord per la consulta
El president de la Generalitat catalana, Artur Mas, ha començat una ofensiva internacional sota el lema 'Let us vote' (Deixeu-nos votar), per portar al món l’acord al que van arribar la setmana passada CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP per tenir data i pregunta per la consulta sobiranista.

Mas, d’aquesta manera, es desvincula de la campanya pel ‘Sí’ i ‘Sí’ que ja ha dit el seu partit (CDC) que potenciarà a partir d’ara, per esdevenir "el president de tothom" i lluitar per la "reivindicació democràtica de votar". Així ho avança aquest matí el periodista Jordi Barbeta a La Vanguardia.

Segons aquest article, el president porta un temps ajornant aparicions mediàtiques, sobretot a mitjans de comunicació de països europeus interessats a conèixer el procés català, perquè volia primer tenir l’acord de data i pregunta. Ara pretén una estratègia "de comunicació però sobretot pedagògica" que té la intenció de repetir una i mil vegades la idea de "deixeu-nos votar". S’activarà just després de les vacances de Nadal.

A aquesta estratègia se li unirà una altra que té la intenció de fer el mateix però a Espanya, sota el lema 'Dejadnos votar', que començarà just quan el Parlament porti al Congrés dels Diputats la petició de la delegació de competències a la Generalitat per convocar un referèndum. L’article també explica que tot i la reacció tant hermètica del govern espanyol i del PSOE, "Mas continuarà practicant les vies de diàleg amb l’Estat espanyol".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/_let_us_vote_ofensiva_internacional_de_mas_97620.php