dissabte, 14 de desembre del 2013

ERC engega la maquinària de la campanya pel sí

Dissabte  14.12.2013  17:00

En l'acte 'Votar és la via' a l'Auditori del Fòrum amb personalitats de la societat civil







Amb l'acord sobre la pregunta i la data de la consulta d'independència presentat, Esquerra Republicana de Catalunya celebra avui un gran acte a l'Auditori del Fòrum de Barcelona (18.00) per escalfar la maquinària de la campanya pel sí. El president republicà Oriol Junqueras i la secretària general Marta Rovira estaran acompanyats per personalitats de la societat civil com Màrius Serra, Santiago Vidal, Peyu, Juanjo Puigcorbé, Empar Moliner, Josep Maria Mainat, Pep Sala i el candidat del partit a les eleccions europees del maig vinent, Josep Maria Terricabras.

L'acte, que porta el lema de 'Votar és la via' i que ja ha esgotat les places d'assistència, vol ser un clam en favor del dret de decidir i la celebració d'una consulta en els termes i el termini acordats pels republicans juntament amb CiU, ICV-EUiA i la CUP. Caldrà veure si l'acte d'avui també serveix per marcar la posició sobre la possible entrada al govern, tal com havien anunciat tant Junqueras com Rovira aquests últims mesos. I també hi ha expectació per si anunciaran l'estratègia d'aliances de cara a les eleccions europees del maig.

Marta Rovira va explicar ahir que coneixien els entrebancs que posaria l'estat espanyol. I va explicar
que la constitució que s'assenyalava com a mur infranquejable no seria un obstacle per prendre les decisions que calguessin: 'Després del que va passar dijous no tenim cap element de sospita que tots els partits defensarem el dret de vot fins el final'. La número 2 d'ERC va destacar que 'per primera vegada' els catalans podrien votar per la independència i va afirmar que la majoria sortiria del 'sí-sí'.

Sí a la construcció d'un estat i sí a què aquest estat sigui independent. El doble sí que, de moment, defensen obertament CDC, ERC i la CUP és l'opció on se situarà, segons Rovira, la majoria de la consulta. Per això Esquerra es va sumar al consens que es va escenificar dijous al Palau de la Generalitat. Un consens que la secretària general republicana té clar que fa el procés 'més fort' i que garantirà que sigui un 'èxit'.

'Farem servir tots els marcs legals per defensar el dret de vot', va assenyalar Rovira, convençuda que tots els partits que s'havien sumat a l'acord impulsarien el procés fins el final, encara que el govern espanyol el veti i situï la 'segrestada' constitució com a mur. 'Si ells continuen apel·lant a l'article 1.2 de la constitució -que garanteix la unitat indivisible d'Espanya- nosaltres continuarem apel·lant a un marc legal que està per sobre de la constitució i que, de fet, hauria d'inspirar-la: la carta de Drets Humans de les Nacions Unides, precisament en el seu article 1.2 -igualtat de tots els pobles i dret a l'autodeterminació'.

'Ahir vam guanyar una consulta. Ara hem de guanyar la democràcia', va sentenciar Rovira en referència a l'actitud dels dos grans partits estatals. La negativa a qualsevol diàleg sobre la consulta acabarà determinant la balança de l'opinió pública internacional en favor d'aquells que sí la demanen.

 Rovira està convençuda que cada cop més la comunitat internacional percep els catalans que defensen el dret de decidir com els 'demòcrates' i, en canvi, s'allunya dels postulats de PP i PSOE. ERC, que està disposada a demanar l'empara a Europa quan vagin passant els mesos, és conscient que, ara per ara, l'estat espanyol juga en una 'lliga d'estats' i que és molt difícil aconseguir complicitats públiques per part dels representants d'aquests estats.

Acte 'Votar és la via' en directe (18.00):





Espot de l'acte 'Votar és la via'





http://www.vilaweb.cat/noticia/4161970/20131214/erc-engega-maquinaria-campanya.html