dissabte, 14 de desembre del 2013

Vicent Partal : Onze mesos

14.12.2013

Catalunya es presenta davant el món amb una unitat més que notable i extraordinàriament plural alhora.



http://www.vilaweb.cat/media/continguts/000/062/067/067.jpgTenim onze mesos des d'ara fins el 9 de novembre de 2014. Onze mesos per a guanyar la independència. Després de les exitoses manifestacions i mobilitzacions dels darrers anys aquesta era l'hora de la classe política catalana i cal reconèixer que els partits han reaccionat posant-se a l'alçada de les circumstàncies. Votarem l'any vinent i votarem de forma clara. No es pot rebaixar l'abast històric d'això que va passar dijous.

Perquè no és només que tenim data i pregunta sinó com la tenim. Catalunya es presenta davant el món amb una unitat més que notable i extraordinàriament plural alhora. Entre els democristians d'Unió i els anticapitalistes de la CUP hi ha un oceà de discrepàncies, impossible de reunir en cap altre lloc d'Europa. Que el Principat siga capaç de superar les diferències per un bé superior és un gran missatge polític també.

Un gran missatge que destrossa l'estratègia del govern espanyol. El govern espanyol somiava amb el trencament del front sobiranista però s'ha hagut de despertar de sobte. Sapiguent, a més, que una part significativa del socialisme català, la més significativa de fet, es sumarà a aquest consens que il·lusiona i que marca de forma nítida el camí a la república catalana.

De forma i manera que a Espanya només li queda la repressió, que és el pitjor escenari possible per a ella. El famós xoc de trens doncs ja ha passat, va passar dijous. Ara ens espera la història.