dimecres, 4 de desembre del 2013

Chaves a Guerra: "No cal avançar esdeveniments perquè no hi haurà consulta"

04/12/2013

DRET A DECIDIR

L’expresident de la Junta d’Andalusia considera que "deixar les coses com estan" també és "impossible"


Nerea Rodríguez



 L'expresident del PSOE i de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, ha demanat avui que no 
s'avancin "esdeveniments" perquè, segons el seu parer, el president de la Generalitat, Artur Mas, donarà marxa enrere en la seva promesa de convocar un referèndum sobiranista a Catalunya.

En una roda de premsa al Congrés, Chaves responia així a les paraules de l'exvicepresident del Govern espanyol Alfonso Guerra que, en una entrevista al diari ‘El País’, ha alertat que seria "obligat" aplicar l'article 155 de la Constitució si Catalunya fa una consulta il·legal.

"El que crec és que no cal avançar esdeveniments de cap tipus perquè al final l'aventura del senyor Mas de voler o pretendre convocar un referèndum és una aventura impossible i és una aventura segada, no té sortida", ha afirmat Chaves.

Tot i això, l'expresident andalús ha avisat que "deixar les coses com estan" també és "impossible", motiu pel qual considera que "a poc a poc" s'anirà obrint camí la reforma de la Constitució en un sentit federal que defensa el PSOE. Una reforma que, segons el seu parer, intenta buscar un “encaix nou de Catalunya en el conjunt d'Espanya” proporcionant "comoditat" als ciutadans i "a les pretensions i reivindicacions" dels catalans.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/chaves_a_guerra_no_cal_avancar_esdeveniments_perque_no_hi_haura_consulta_97422.php