dimarts, 5 de novembre del 2013

Sala-i-Martín creu que Espanya camina pel congost

05/11/2013

Ocupació

El Banc Mundial revela que l'Estat espanyol és un dels països del món on costa més crear una empresa, per darrere de Zàmbia, Ruanda o el Marroc


Lluís Goñalons


El professor d'Economia, Xavier Sala i Martín, als estudis de RAC1
L'economista Xavier Sala-i-Martín després de conèixer les darreres dades de l’atur recorda que “Madrid” és el lloc del món on més costa engegar una empresa. I per tant, crear ocupació. Diagnostica també que l’economia espanyola ha deixat de “caure pel precipici”, però frena eufòries afegint escepticisme. L'economista no veu indicis de rebot. Avui “l’economia espanyola camina entre muntanyes”, camina pel congost.

Espanya és un dels Estats del món on costa més crear una empresa. És el que revela l’informe Doing Business 2013, elaborat pel Banc Mundial. L'Estat espanyol ocupa el lloc 136 de 185 països examinats. És al darrere de països com Zàmbia, Ruanda o el Marroc. L'economista puntualitza que "aquest estudi es va fer a Madrid, no a Catalunya".

Tot i que els temors d'una sortida de l'euro que planaven sobre l’Estat espanyol han foragitat i que les caigudes de les principals dades macroeconòmiques han frenat, Sala-i-Martin posa en tela de judici un possible rebot de l'economia espanyola després de 9 trimestres de recessió.

És ofensiu que Extremadura abaixi impostos


Sala-i-Martín ha carregat de nou contra l'Estat autonòmic. Catalunya té dels IRPFs més alts del món. Ha criticat les rebaixes d'impostos que s'han impulsat des de comunitats com Extremadura. Diu que és "ofensiu" que una comunitat subsidiada tingui els impostos més baixos que el territori que la finança. En aquest cas, Catalunya.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/sala-i-martin_creu_que_espanya_es_al_congost_96841.php