dimarts, 5 de novembre del 2013

Rovira: “Què passa? No es pot dir ‘independència’?”

05/11/2013

Dret a Decidir

La secretària General d’ERC assegura que no pateix: “L’entesa per la data i la pregunta hi serà”

 

Mar Sabé

Marta Rovira a Catalunya Ràdio
La secretària General d’ERC, Marta Rovira, ha ironitzat avui en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’: “Què passa? No es pot dir independència?”. Rovira ha fet aquestes declaracions després de remarcar que la seva formació política aposta per una pregunta clara i directe.

“El que seria inaudit és que els ciutadans quan anem a votar no entenguem el que votem, cal entendre la pregunta i sobretot seu resultat”, ha declarat. Rovira ha confessat que quan sent afirmacions que no volen parlar directament d’Estat propi o d’Independència, “recordo a l’Espriu, quan escrivia: ‘Som aquí per salvar els mots’”.

Rovira també ha confessat que “no pateix” pel que pugui passar al voltant de la data i la pregunta sobre la consulta sobiranista: “L’entesa hi serà”. “Ja decidirem com ho fem, però qui ens pot negar la democràcia?”, ha preguntat retòricament la republicana. “Ningú ens pot prohibir que els ciutadans de Catalunya votin”, ha sentenciat.

Els pressupostos que “no agraden a ningú”

Rovira també ha parlat sobre els pressupostos del 2014, que avui presenta el Conseller d’Economia, Andreu Mas Colell, al Parlament dels diputats i que han de ser aprovats amb el suport d’ERC. Rovira ha confessat que aquests pressupostos “no ens agraden gens ni mica perquè no poden agradar a ningú”, perquè “estan absolutament limitats per part del govern Espanyol, que no paga el que deu”.

Rovira ha defensat el suport que tot apunta que el seu partit donarà als números que avui presenta el govern perquè el que ara cal “és ajudar i contribuir a aquest mal pas que ha de passar el país, aportar solucions perquè aquests siguin els últims pressupostos que neixen en aquestes condicions”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/rovira_que_passa_no_es_pot_dir_independencia_96839.php